Izraeliečių nausėdijų plėtrą stebintis nevyriausybinė organizacija "Peace Now" taip pat nurodė, kad nuo šių metų pradžios nebuvo paskelbta jokių konkursų naujoms statyboms Vakarų Krante.

Nei B.Netanyahu biuras, nei Gyvenamųjų būstų reikalų ministerija nekomentavo armijos radijo pranešimo, kuriame sakoma, kad premjeras neskuba vykdyti prieš rinkimus duotų pažadų siekti, kad būtų pastatyti tūkstančiai naujų namų naujakuriams, jeigu jis bus perrinktas.

Sprendimas pastatyti tūkstančius namų nausėdijose Vakarų Krante ir Rytų Jeruzalėje buvo priimtas kaip baudžiamoji priemonė praeitų metų pabaigoje, kai palestiniečiai užsitikrino aukštesnį statusą Jungtinėse Tautose (JT), nors tam griežtai priešinosi Izraelis ir Vašingtonas.

B.Netanyahu prieš kelias dienas informavo gyvenamųjų būstų reikalų ministrą Uri Arielį apie sprendimą įšaldyti tuos konkursus, nurodė radijas.

U.Arielis, kuris pats yra naujakurys, yra antrasis pagal rangą ultradešiniojoje partijoje "Jewish Home", pasisakančioje už intensyvesnes Izraelio statybas teritorijose, užimtose per 1967 metais vykusį Šešių dienų karą.

"Visiškai neketinu atskleisti savo diskusijų su premjeru detalių", - U.Arielis sakė radijui.

Armijos radijas nurodė, kad buvo įšaldyti konkursai, susiję su didelių gyvenamųjų kvartalų statybomis nausėdijose, kuriose gyvena dauguma iš 360 tūkst. izraeliečių, įsikūrusių Vakarų Krante.

Radijo pranešime teigiama, kad šis B.Netanyahu sprendimas susijęs su JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry pastangomis atnaujinti palestiniečių taikos derybas su Izraeliu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)