Prieš kelias dienas per Izraelio kariuomenės surengtą operaciją prieš kovotojus okupuotame Vakarų Krante žuvo penki palestiniečiai.

Auštant Jeruzalės senamiestį sudrebino šūvių garsai, po kurių ant akmenimis grįstos gatvės, vedančios į Al Aksos mečetę, gulėjo moters kūnas, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas. Vėliau kūnas buvo uždengtas gelbėtojų apklotu.

Pasak policijos, dėl įtarimą sukėlusio elgesio patikrinimui sulaikyta moteris bandė nudurti pareigūnus.

„Per apklausą teroristė išsitraukė peilį ir bandė nudurti pareigūnus. Jie nedelsiant atsakė šūviais ir ją neutralizavo“, – sakoma pranešime. Jame pranešama, kad netrukus atvykę medikai konstatavo jos mirtį.

Palestiniečių pareigūnai moterį identifikavo kaip 30 metų Israa Khozaimieh (Isrą Chozaimiją) iš Vakarų Kranto šiaurėje esančios Kabatijos.

Per pasikėsinimą izraeliečiai nenukentėjo.

Izraelio saugumo pajėgos budi prie kiekvieno įėjimo į Al Aksos mečetės kompleksą – vieną švenčiausių islamo vietų. Tai taip pat švenčiausia judaizmo vieta, žydų vadinama Šventyklos kalnu.

Šis kompleksas yra Rytų Jeruzalėje, kurį Izraelis okupavo 1967 metais, o vėliau aneksavo, nors šios aneksijos tarptautinė bendruomenė nepripažįsta.

Susirėmimas Vakarų Krante

Kitas incidentas netoli Džanino miesto Vakarų Kranto šiaurėje esančioje Burkino gyvenvietėje praėjusią naktį įvyko Izraelio kariams su pasieniečiais vykdant „įtariamųjų sulaikymo ir ginklų paieškos operaciją“, sakoma policijos pranešime.

„Per operaciją ginkluotas teroristas apšaudė pajėgas, patruliavusias gyvenvietėje per riaušes“, – sakoma policijos pranešime.

„Pasieniečiai atsakė ugnimi ir neutralizavo teroristą“, – rašoma jame. Policijos atstovas naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad užpuolikas negyvas.

Palestiniečių kovotojų grupuotė „Islamo džihadas“ paskelbė, kad nukautas vyras buvo jos ginkluoto sparno narys 22 metų Alaa Zayoudas (Ala Zajudas).

Per incidentą Vakarų Krante, nuo 1967 metų Izraelio kariuomenės okupuotoje palestiniečių teritorijoje, nė vienas Izraelio pajėgų nenukentėjo.

Sekmadienį penki palestiniečiai žuvo per Izraelio pajėgų reidą Vakarų Krante, kilus susirėmimams su palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ kovotojais. Du iš susirėmimų kilo Burkino gyvenvietėje, nurodė pareigūnai.

Vienas iš sekmadienį Burkine nukautų asmenų priklausė „Islamo džihadui“. Ketvirtadienį judėjimas pranešė, kad A. Zayodas prie jo „prisijungė“.

Gazos Ruožą valdantis islamistų judėjimas „Hamas“ paskelbė A. Zayodo „kankinystę“ palaikantį pareiškimą. Jame sakoma, kad „ginkluotas pasipriešinimas ir visapusiška konfrontacija“ su Izraeliu yra būdas išvaryti „naujakurius“ iš „okupuotos mūsų žemės“.

Per trečią su ankstesniais nesusijusį incidentą Gazoje Izraelio kariai „pastebėjo tris prie saugumo užtvaros artėjančius įtariamuosius“, sakoma kariuomenės pranešime.

„Vienas įtariamųjų buvo pastebėtas nešantis įtartiną kuprinę ir kasantis žemę. Kariai įvykio vietoje apšaudė įtariamąjį“, – nurodoma pranešime. Jame nurodoma, kad kariuomenė tiria šį incidentą ir „žino apie pranešimus, kad palestinietis buvo nukautas“.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad tas vyras – 40 metų Mohammadas Abu Ammaras (Mohamadas Abu Amaras) – buvo nukautas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)