Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį paskelbė, kad 19 ir 32 metų vyrams buvo šauta į galvą. Dar trys žmonės buvo sužaloti, įskaitant į šeštą dešimtį įžengusią moterį, į kurią buvo pataikyta kelis kartus.

Izraelio kariuomenė paskelbė, kad palestiniečiai ėmė šaudyti, o Izraelio saugumo pajėgos atsišaudė. Kariai ieškojo įtariamųjų, kurie, teigiama, planavo išpuolius.

Izraelio kariuomenė taip pat sakė, kad operacijos metu buvo konfiskuoti sprogmenys, ginklai ir kita karinė įranga.

Anot pranešimų, žuvusieji ir sužeistieji nebuvo tie įtariamieji, kurių ieškojo Izraelio pajėgos.

Izraelio kariuomenė taip pat nurodė, kad kariai sunaikino rastus sprogmenis, o nuo sprogimo užsidegė pastatas. Žydų kariai nenukentėjo.

Nablusas laikomas palestiniečių kovotojų tvirtove. Šioje vietoje reguliariai vyksta mirtini susirėmimai su Izraelio kariuomene.

Tuo metu netoli Dženino miesto, Vakarų Krante, šeštadienio popietę per išpuolį buvo nušautas 33 metų palestinietis. Policijos teigimu, vyras su peiliu bėgo link kareivių buvusių prie patikros punkto.

Saugumo situacija Izraelyje ir Vakarų Krante ilgą laiką išlieka itin įtempta. Nuo metų pradžios mažiausiai 112 palestiniečių buvo nušauti per Izraelio kariuomenės operacijas, susirėmimus ar vykdydami išpuolius.

Per tą patį laikotarpį per palestiniečių išpuolius žuvo 17 žydų, vienas ukrainietis ir vienas italas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją