Šis incidentas įvyko padidėjus įtampai dėl savaitgalį prasiveržusio smurto, kurio epicentru tapo viena šventoji vieta Jeruzalėje.

Pirmadienį vakare pietų Izraelyje gaudė sirenos, perspėjusios apie raketos paleidimą iš Gazos Ruožo, kontroliuojamo islamistų judėjimo „Hamas“. Toks incidentas buvo pirmasis nuo sausio pradžios.

Raketa nukrito į jūrą netoli Tel Avivo.

„Viena raketa buvo paleista iš Gazos Ruožo į Izraelio teritoriją, – sakoma Izraelio kariuomenės pranešime. – Raketą perėmė priešraketinės gynybos sistema „Iron Dome“ („Geležinis kupolas“).“

Po kelių valandų Izraelio karinės oro pajėgos nurodė atsakiusios smūgiu vienai „Hamas“ ginklų gamybos vietai.

„Hamas“ tvirtino, kad į šį antskrydį reagavo jo „priešlėktuvine gynyba“. Per izraeliečių bombardavimą žmonės nenukentėjo, sakė įvykių liudininkai ir saugumo tarnybų šaltiniai Gazoje.

Jokia grupuotė, veikianti 2,3 mln. gyventojų turinčiame eksklave, kol kas neprisiėmė atsakomybės už raketos paleidimą. Tačiau jis buvo surengtas po virtinės išpuolių Izraelyje, taip pat padidėjus įtampai dėl padėties vienoje Jeruzalės šventojoje vietoje.

Izraelis laiko „Hamas“ atsakingu už visas raketas, leidžiamas iš Gazos Ruožo ir paprastai atsakydamas surengia aviacijos smūgių.

Praietą savaitgalį per neramumus Jeruzalėje esančios Al Aksos mečetės komplekse ir aplink ją buvo sužeista daugiau kaip 170 žmonių, daugiausiai palestiniečių demonstrantų.

Diplomatiniai šaltiniai sakė, kad Jungtinių Tautų Saugumo Taryba antradienį surengs posėdį šiam smurto pliūpsniui aptarti.

Praeitais metais maždaug tuo pačiu metu smurtas Jeruzalėje išprovokavo virtinę „Hamas“ raketų paleidimų, peraugusių į 11 dienų trukusį karą tarp Gazos Ruožo kovotojų ir Izraelio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją