Šios institucijos pranešime sakoma, kad 17-metis Muntaseras Mohammedas al-Bazas (Muntaseras Mohamedas Bazas) buvo pašautas į galvą per protestus netoli Bureidžo pabėgėlių stovyklos, esančios Gazos Ruožo centrinėje dalyje, ir vėliau mirė nuo žaizdų ligoninėje.

Kaip naujienų agentūrai AFP sakė viena Izraelio kariuomenės atstovė, prie pasienio tvoros budėję kariai pradėjo šaudyti per audringą protesto akciją, kurioje dalyvavo apie 200 palestiniečių.

„Jie degino padangas ir svaidė sprogstamuosius įtaisus į karius, – teigė ji. – Jie taip pat metė padegamąją bombą.“

Anot naujienų agentūros pašnekovės, buvo sužeistas vienas karys.

„Kariai atsakė riaušių malšinimo priemonėmis ir šaunamųjų ginklų ugnimi, vadovaudamiesi kovos veiksmų panaudojimo taisyklėmis“, – pridūrė ji.

Nuo kovo pabaigos palestiniečiai kiekvieną penktadienį rinkdavosi protestuoti prie pasienio tvoros ir kai kada pro ją prasiverždavo. Vykstant susirėmimams žuvo jau daugiau kaip 200 palestiniečių ir vienas Izraelio karys.

Praėjusią savaitę iš palestiniečių anklavo buvo paleista raketa, apgriovusi vieną namą pietiniame Izraelyje. Žydų valstybė, atsakydama į tą ataką, smogė 20 „Hamas“ taikinių Gazos Ruože.

Dar viena raketa nukrito Viduržemio jūroje netoli Tel Avivo, nepadariusi jokios žalos.

„Hamas“ atsiribojo nuo šių atakų raketomis ir pareiškė, kad tiria abu incidentus.

Ketvirtadienį Gazos Ruože apsilankė Egipto saugumo pareigūnų delegacija, paraginusi „Hamas“ lyderį Ismailą Haniya (Ismailą Haniją) nuraminti protestus, sakė vienas egiptiečių pareigūnas.

Izraelis ir „Hamas“ nuo 2008 metų kariavo tris kartus. Būgštavimai, kad gali prasidėti ketvirtas konfliktas paskatino Egiptą ir Jungtines Tautas derėtis dėl platesnio susitarimo, kuriuo siekiama, kad kad žydų valstybė palengvintų Gazos Ruožo blokadą mainais į ilgalaikes paliaubas su islamistais.