Izraelio reikalų patikėtinės Ankaroje pareigas ėjusi I. Lillian tviteryje parašė įteikusi skiriamuosius raštus prezidentui, o dabar tikisi „dar daug teigiamų pokyčių dvišaliuose santykiuose“.

Ceremonija R. T. Erdogano prezidentūros komplekse Ankaroje yra dar vienas ženklas, kad Izraelio ir Turkijos santykiai šiltėja. Dvišaliai santykiai buvo užmegzti 2008 m. po Izraelio karinės operacijos Gazoje, tačiau 2010-aisiais jie buvo įšaldyti, kai per Izraelio surengtą antskrydį Turkijos laive „Mavi Marmara“ žuvo 10 civilių.

Laivas buvo flotilėje, mėginusioje nutraukti blokadą ir vežusioje pagalbą į Gazos ruožo anklavą. 2016 m. abi šalys trumpam susitaikė iki 2018-ųjų, kai dėl palestiniečių žudymo per konfliktą Gazoje Turkija atšaukė savo ambasadorių ir išprašė iš šalies Izraelio.

Diplomatiniams ryšiams pagerėjus, rugpjūtį Izraelis ir Turkija paskelbė visiškai juos atkuriančios ir abi grąžinančios ambasadorius. Turkija taip pat paskyrė savo ambasadorių Izraelyje, prezidento dekretu lapkritį į šias pareigas paskirtas Sakiras Ozkanas Torunlaras, tuo metu pranešė Turkijos žiniasklaida.

Pasak Izraelio užsienio reikalų ministerijos, jis „netrukus“ įteiks savo skiriamuosius raštus Izraelio prezidentui Isaacui Herzogui.

Nepaisant ankstesnės įtampos tarp abiejų šalių, praėjusį mėnesį R. T. Erdoganas pasveikino Benjaminą Netanyahu laimėjus visuotinius rinkimus. Naujoji B. Netanyahu vyriausybė turi prisiekti ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją