Kaip teigia žurnalistų šaltiniai, ten, kur kilo gaisras – erdvėje tarp aukštų – driekiasi elektros laidas. Ugnis kilo į viršų ir išplito didelėje teritorijoje.

„Liepsnoms plisti padėjo ventiliacijos oro srautai, ugnis apėmė daugumą vidinių ertmių“, – teigia RBK pašnekovas.

Ekspertizei pasitelkta beveik 100 objektų, susijusių su tragedija, ir tinkamų kriminalistinei identifikacijai. Skelbiama, kad šiuo metu atliekamos 26 ekspertizės.

Ekspertai tiria porolono kamuolių iš vaikų baseino likučius, šildymo sistemos elementus vidinės apdailos fragmentus, teigia pašnekovas. Anot jo, yra pagrindo manyti, jog tos medžiagos neatitinka saugos ir kokybės reikalavimų.

DELFI primena, kad pražūtingas gaisras Kemerovo prekybos centre „Žiemos vyšnia“ įvyko kovo 25 dieną. Per jį žuvo 64 žmonės, tarp jų 41 vaikas.

Nukentėjusiaisiais laikomi 76 žmonės, iš kurių 14 tebegydomi ligoninėje. Gelbėtojai aptiko visų žuvusiųjų palaikus, asmenų, dingusių be žinios, nėra, teigė Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Pagrindine gaisro priežastimi laikoma netvarkinga elektros instaliacija. Dėl šios tragedijos iškelta baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai pareikšti penkiems įtariamiesiems.

Tarp jų yra „Žiemos vyšnios“ generalinė direktorė ir bendrasavininkė Nadežda Sudionok, techninis prekybos centro direktorius Georgijus Soboliovas, priešgaisrinę sistemą projektavęs Igoris Polozinenka, ją montavęs Aleksandras Nikitinas, taip pat apsaugininkas Sergejus Antiušinas, kuris, kilus gaisrui, atjungė įspėjimo sistemą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)