„Pabrėždami, kad organizacijos vadai teigiamai reagavo į neseniai gautą pasiūlymą dėl paliaubų, ta pačia dvasia keliaujame ir į Kairą susitarimui pasiekti“, – teigiama „Hamas“ pranešime.

Jame taip pat nurodoma, kad „Hamas“ ir „palestiniečių pasipriešinimo pajėgos yra pasiryžusios sudaryti tokį gerai apgalvotą susitarimą, kuris patenkintų mūsų tautiečių reikalavimus visiškai užbaigti agresiją, išvesti okupantų karius, grąžinti perkeltuosius asmenis, suteikti mūsų tautiečiams humanitarinę pagalbą, pradėti regiono atstatymą ir užbaigti rimtą mainų sandėrį“.

Anot vieno „Hamas“ šaltinio, vis dar reikia aptarti ir išsiaiškinti keletą klausimų. Tai padarius, organizacija galės pranešti apie savo galutinį sprendimą.

„Tačiau galiu pats pasakyti, o ir iš organizacijos ką tik išplatinto pranešimo galima suprasti, kad atsakymas bus teigiamas“, – naujienų agentūrai „dpa“ pasakė minėtasis šaltinis.

Šiuo metu vykstančiose derybose spalio 7 d. iš Izraelio apie 250 žmonių pagrobusiai „Hamas“ buvo pateiktas pasiūlymas nutraukti ugnį ir mainais paleisti įkaitus. Jos atsakymo vis dar laukiama.

Mėnesių mėnesius trunkančiose Izraelio ir „Hamas“ derybose, kuriose tarpininkauja Egiptas, Kataras ir Jungtinės Valstijos, jokios pažangos kol kas nepasiekta, tik pastarosiomis dienomis suintensyvėjo diplomatinės pastangos susitarimui pasiekti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją