B. Smotricho perspėjimas nuskambėjo tuo metu, kai Egipte dedamos pastangos paskelbti naujas paliaubas ir paleisti palestiniečių smogikų organizacijos „Hamas“ laikomus įkaitus.

„Pritarimas Egipto susitarimui yra žeminanti kapituliacija ir padovanoja naciams pergalę, mūšyje kritus šimtams didvyriškų karių“, – socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše sakė B. Smotrichas, kuris nuolat vadina „Hamas“ „naciais“.

Pasak jo, pritariamasis žodis susitarimui reikš „mirties bausmę įkaitams ir tiesioginę egzistencinę grėsmę Izraelio valstybei“.

B. Smotrichas tikino, kad jei B. Netanyahu pasiduotų ir atšauktų nurodymus veržtis į Rafą, jo vadovaujama vyriausybė „nebeturėtų teisės egzistuoti“. Ši operacija yra „būtina“ siekiant sunaikinti „Hamas“, atkurti saugumą prie Izraelio ir Gazos Ruožo sienos ir grąžinti įkaitus, pabrėžė jis.

B. Netanyahu vyriausybė paskutinę minutę bando susitarti su „Hamas“ dėl paliaubų ir įkaitų paleidimo prieš pasiųsdama karius į Rafą. Pirmadienį detalių aptarimui Kaire laukiama „Hamas“ delegacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)