„Dauguma problemų, su kuriomis šiandien susiduriame, kyla dėl to, kad yra nepasiskiepijusių žmonių“, - pirmadienį žurnalistams sakė ministras pirmininkas. Nepasiskiepiję gyventojai esą daug dažniau serga sunkia COVID-19 ligos forma ir sukelia spaudimą ligoninėms.

Pirmadienį Italijoje įsigaliojo griežtesni ribojimai nepasiskiepijusiems žmonėms. Į restoranus, viešbučius ir viešąjį transportą, įskaitant traukinius, keltus ir vidaus reisais skraidančius lėktuvus, dabar gali patekti tik nuo COVID-19 paskiepyti ar persirgę asmenys. Teatruose, kino teatruose, stadionuose ir viešajame transporte, be to, privaloma dėvėti FFP2 respiratorius.

Laikina išimtis numatyta salų gyventojams, kurie priklausomi nuo keltų ir lėktuvų, kad galėtų pasiekti žemyninę dalį. Iki vasario 10 dienos neskiepyti salų gyventojai galės keliauti toliau, tačiau turės pateikti neigiamą testo rezultatą.

Italijos sveikatos tarnybos pirmadienį pranešė apie daugiau kaip 100 000 naujų užkrato atvejų per 24 valandas. Spartus atvejų skaičiaus augimas ypač siejamas su omikron plitimu.

Tuo tarpu pirmadienį Italijoje po žiemos atostogų moksleiviams vėl prasidėjo pamokos. Tačiau, anot žiniasklaidos, daugiau kaip tūkstantis komunų nusprendė mokyklų neatverti. Mokyklų vadovai ir medikai reikalavo mažiausiai dviem savaitėmis atidėti grįžimą į klases. Virusologas Massimo Gallis iš Sacco ligoninės Milane pareiškė, kad mokyklų atidarymas yra „neatsargus ir nepateisinamas“.

Italija 2020 metų pradžioje buvo pirmoji smarkiai pandemijos paveikta Europos šalis. Nuo tada šalyje COVID-19 pražudė beveik 140 000 žmonių. Paskiepyta daugiau kaip 86 proc. vyresnių nei 12 metų amžiaus italų. 5-11 metų amžiaus grupėje paskiepytųjų yra 15 proc. Praėjusią savaitę įsigaliojo privalomi skiepai vyresniems nei 50 metų amžiaus žmonėms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės