Tai, kad Italija iki šiol išvengė išpuolių, susiję su vyriausybės prevencinėmis priemonėmis, kalbėjo ministras. Anot jo, „per pusantrų metų buvo patikrinta 155 000 asmenų, atlikta 2 700 kratų, suimtas 531 asmuo, prieš dar 837 pradėtas tyrimas". Be to, iš Italijos išsiųsti 99 asmenys, kurie „ideologiškai" rėmė „Islamo valstybę" (IS).

Kad padidintų saugumą, ministras planuoja dekretą, kuriuo remiantis, anksčiau teisti kriminaliniai nusikaltėliai turės laikytis atokiai miestų. Detalių A. Alfanas neatskleidė. Dekretą ketinama priimti po vasaros atostogų rugpjūtį.

N. Sarkozy apkaltino šalies vyriausybę aplaidumu kovojant su terorizmu

„Aš norėčiau pasakyti, kad buvo padaryta ne viskas, kas per praėjusius 18 mėnesių (nuo išpuolio prieš „Charlie Hebdo") turėjo būti padaryta", - pareiškė N. Sarkozy interviu televizijos stočiai TF1.

Respublikonų partijos lyderis, be kita ko, pareikalavo įdėmiau stebėti žmones, kurie įvardijami kaip radikalizavęsi.

Ministras pirmininkas Manuelis Vallsas ir vidaus reikalų ministras (Bernardas Cazeneuve'as tuo tarpu teigia, kad kol kas nė viena vyriausybė nėra tiek daug padariusi kovoje su teroru, kaip dabartinė. Nuo 2013-ųjų Prancūzijoje esą sužlugdyta 16 išpuolių.

Praėjusį ketvirtadienį, Prancūzijai minint Bastilijos paėmimo dieną, vyras Nicos pakrantės promenadoje sunkvežimiu rėžėsi į žmonių minią ir 84 jų pražudė. Nauja ataka suaktyvino diskusijas dėl teisingo recepto kovoje su teroru.

Nicolas Sarkozy