Incidentas įvyko netoli Bario Italijos Adrijos jūros pakrantėje, tarp Andrijos ir Korato miestelių.

Pranešama, kad aukų skaičius greičiausiai išaugs.

Įprastai šiais traukiniais važiuoja daug keleivių, tačiau kol kas nėra oficialios informacijos, kiek tiksliai žmonių buvo sužeista.


„Manoma, kad yra daug žuvusių“ ,– sakė gelbėtojų tarnybos atstovas.

Traukiniai susidūrė priekiu, keli vagonai yra visiškai sulamdyti, gelbėtojai traukia žmones iš nuolaužų, daug sužeistų. Nemažai keleivių vis dar yra įstrigę vagonuose. Gelbėtojų laukia ilgas sunkus darbas juos išlaisvinant. Jie ką tik ištraukė gyvą kūdikį, kuris sraigtasparniu buvo nugabentas į artimiausią ligoninę“, – teigė gelbėtojų tarnybos atstovas Riccardo Zingaro.

Vaizdas po susidūrimo – kraupus: vagonai įvirtę, o kai kurios jų dalys išsilaksčiusios už dešimčių metrų. Iš kai kurių vagonų likę tik gabalai skardos.

Ta linija į šiaurės vakarus nuo Bario yra intensyviai naudojama – kasdien ja pravažiuoja daugiau kaip 200 traukinių.

Sąstatai, kuriuos sudarė po keturis vagonus, susidūrė vietoje, kurioje geležinkelio juosta susiaurėja iki vienos linijos, pranešė naujienų agentūra ANSA ir televizija „Sky TG24“.

Nuotraukoje matyti smūgio sumaitoti nuo bėgių nuriedėję vagonai.

Gelbėtojai jau yra įvykio vietoje ir teikia pagalbą sužeistiesiems. Remiantis naujienų pranešimais, iš vagonų liekanų gelbėtojai traukė nelaimės aukas, tarp kurių buvo rastas išgyvenęs vaikas. Vaizdo įrašuose galima buvo pamatyti į susidūrimo vietą skubančius greitosios pagalbos automobilius ir gelbėtojų pajėgų papildymą.

Italijos ministras pirmininkas Matteo Renzi, kalbėjęs Milane, šią antradienio ryto nelaimę pavadino „ašarų akimirka“ ir pažadėjo, kad jos priežastys bus išaiškintos.

Tais dviem regioniniais traukiniais paprastai naudojasi daug keleivių, bet kol kas nėra oficialios informacijos apie tai, kiek tiksliai žmonių buvo sužeista.

Tyrėjai neatmeta galimybės, kad nelaimė galėjo įvykti dėl žmogaus klaidos.

Vienas iš traukinių turėjo laukti žalios šviesos signalo stotelėje ir tik tada įvažiuoti į vienos linijos juostą tarp Andrijos ir Korato miestelių.

Kaip pranešima, vyko antros linijos tiesimo darbai – siekiant užtikrinti, kad traukiniams nebūtų galimybės susitikti tos linijos viduryje.

Buvo pradėti kito bėgių kelio tiesimo darbai, kad traukiniai nesusidurtų vidury geležinkelio.

Traukinių vagonuose tebėra negalinčių iš jų išlipti keleivių, gelbėtojai dirba, stengiasi pasiekti sužeistuosius. „Il Messagero“ praneša, kad ištrauktas vaikas ir sraigtasparniu išgabentas į ligoninę.