Kiekvienas šalies regionas gali savaip pritaikyti nacionalines taisykles, tačiau leidžiama skiepytis visiems šalies sveikatos sistemoje registruotiems asmenims, įskaitant paauglius, kai Europos vaistų agentūra (EVA) praėjusią savaitę patvirtino „Pfizer/BioNTech“ vakcinos naudojimą skiepijant 12–15 m. amžiaus paauglius.

Nors Italijos skiepijimo kampanija metų pradžioje dėl organizacinių problemų ir vakcinų stygiaus buvo lėta, dabar ji sparčiai įgauna pagreitį.

Šalyje jau suskiepyta daugiau kaip 35 mln. vakcinos dozių, apie 12,4 mln. žmonių, ar beveik 23 proc. populiacijos, jau gavo abi vakcinos dozes, rodo Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys.

Pasveikindamas besiplečiančią šalies vakcinacijos kampaniją, sveikatos apsaugos ministras Robertas Speranza teigė: „Mes vis dar galime paspartinti mūsų kampaniją, kad įveiktume šį sudėtingą sezoną.“

Italija buvo pirmoji Europos šalis, kuriai pandemija smogė visa galia. Joje iki šiol COVID-19 aukomis tapo daugiau kaip 126 tūkst. žmonių – daugiausiai visame žemyne, neįskaitant Jungtinės Karalystės (JK).

Tačiau pastarosiomis savaitėmis sumažėjo sergamumas ir buvo atšaukta daugelis apribojimų, nors liko galioti naktinė komendanto valanda, ribojimai maitinimo įstaigų viduje ir prievolė viešose vietose dėvėti kaukes.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją