„Jei esate pasirengę staigiai sustabdyti ekonomiką, – iš esmės – tai prilygtų blokadai, – galbūt padarytumėte įtakos, – sakė N. Gingrichas, kalbėdamas apie tai, kokiais būdais sutrukdyti Šiaurės korėjai vystyti branduolinę ginkluotę. – Tačiau atsiminkite – jei padarysite tai dabar pat, o jie iš nevilties griebsis branduolinių ginklų, mes nesame pasirengę tokio lygio Šiaurės Korėjos atakai, kokia ji galėtų būti.

Artimas D. Trumpo bendražygis N. Gingrichas teigė, kad pastarieji grasinimai atakuoti Guamą yra ne tiek dėl JAV teritorijos, kiek dėl to, kokią reikšmę Amerikai turi dideli miestai – kaip antai, Niujorkas ar Čikaga.

Newtas Gingrichas

Nors N. Gingricho požiūris nesutampa su D. Trumpo pastarojo meto kalbomis, jis pabrėžė, kad iš tiesų sudėtinga nuspręsti, ar reikėtų rimtai vertinti Šiaurės Korėją ir kokių derybų veiksmų imtis.

Jis pridūrė, kad JAV antibalistinė priešraketinės gynybos sistemos sėkmingumas tėra 50 proc. iš 100.

„Ar pavytų suduoti jiems smūgį taip greit, kad jie nespėtų paleisti nė vienos raketos? Ar esame užtikrinti, kad galėtume numušti bent vieną raketą? Šiuo metu nesame pasiruošę nei Seule, Pietų Korėjoje, kuri yra labai arti 38 lygiagretės, nei mūsų pačių didžiuosiuose miestuose susidoroti su galimais padariniais“, – sakė N. Gingrichas.