Tai praneša JAV karo studijų instituto (ISW) analitikai, remdamiesi rugsėjo 21 d. nufilmuota medžiaga. Kaip minėta, jie rodo, kad gynybos pajėgų šarvuočiai pajudėjo į pietus nuo priešo prieštankinių apkasų ir vadinamųjų „drakono dantų“, kurie yra trijų lygių gynybos dalis.

Pasak ekspertų, tai pirmas užfiksuotas atvejis, kai Ukrainos karių šarvuočiai panaudojami už trijų lygių okupantų gynybos linijos. Tai rodo, jog ukrainiečiai pakankamai pažeidė pirmąsias dvi šio ešelono linijas, kad jų technika ten galėtų patekti.

Penktadienio ryto padėties ataskaitoje Ukrainos generalinis štabas pranešė, kad Ukrainos kariuomenė pasiekė pažangą prie Bachmuto rytuose ir pietiniame fronte.

Joje taip pat teigiama, kad Rusijos kontratakos buvo atremtos Robotynėje, nors to nebuvo galima nepriklausomai patikrinti.

Kyjivo pajėgos vasarą pradėjo kontrpuolimą ir prasiskverbė pro Rusijos gynybos linijas netoli Robotynės kaimo. Ten įsitvirtinę Rusijos kariai tankus atremia minomis ir barikadomis iš betoninių konstrukcijų, vadinamų „drakono dantimis“.

Ukrainiečiams nelengva įveikti šias kliūtis, ypač kai trūksta paramos iš oro, todėl jie pakeitė taktiką. Dabar jie naudoja artileriją pulti rusų pozicijoms, kurias vėliau užima nedideli pėstininkų būriai.

Ukrainiečių šarvuočių pasirodymas už šios linijos reiškia, kad jie dabar vėl gali ten laisviau judėti, teigė ISW.

Kijevas siekia žengti toliau, pasiekti Azovo jūrą ir nutraukti Rusijos sausumos koridorių į 2014 metais Maskvos neteisėtai okupuotą Krymo pusiasalį. Tačiau iki jūros vis dar yra 100 kilometrų, todėl stebėtojai abejoja, ar Ukrainos kariai gali šį tikslą pasiekti dar šiemet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)