Anot Ukrainos karinio apžvalgininko Konstantino Mašovco, Rusijos karinė vadovybė planuoja, kad pagrindinė jos „strateginio rezervo“ dalis būtų aktyvuota 2024 metų vasarą – įsitrauktų į Rusijos kariuomenės puolimą. Visgi ekspertas mano, jog menkai tikėtina, kad šie „strateginiai Rusijos rezervai“ iki to laiko bus baigti komplektuoti – tam trūksta tiek žmonių, tiek lėšų.

Kaip vieną iš pavyzdžių, iliustruojančių, kad rusų „strateginio rezervo“ formavimo pastangas blokuos materialinių ir techninių priemonių stygius, K. Mašovcas nurodo 44-ąjį Rusijos armijos korpusą Leningrado karinėje apygardoje ir 163-iąją šarvuočių remonto gamyklą. Anot analitiko, Rusijos karinė vadovybė galėtų apsirūpinti tik 55-60 proc. ginkluotės ir technikos, reikalingos 44-ajam armijos korpusui iki 2024 metų pabaigos.

Rusijos kariai

K. Mašovcas taip pat teigia, kad Rusijos valdžia bando padvigubinti gamybos apimtis 163-ojoje šarvuočių remonto gamykloje, tačiau nei iki 2024 metų vasaros, nei iki metų pabaigos, to padaryti nepavyks. Anot eksperto, Rusijos galimybės gaminti naujus ginklus, techniką ir modernizuoti senąsias sistemas, neatitinka lūkesčių – taip greitai aprūpinti strateginius rezervus paprasčiausiai neįmanoma.

„K.Mašovco vertinimas sutinka su ISW nuomone, kad Rusijos gynybos pramonė dar gali spėti paskui dabartines rusų puolimo operacijas, tačiau menkai tikėtina, jog 2024 metais būtų pajėgi patenkinti potencialios operatyvinio ar strateginio lygio misijos poreikius“, – teigiama amerikiečių vertinime.

Priminsime, kad prieš kelias dienas Ukrainos pajėgoms pavyko atremti Rusijos armijos puolimą netoliese Bachmuto. Pavyko sunaikinti daug šarvuotos technikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją