„Putinas ir Lukašenka taip pat sustiprino informacines operacijas, nukreiptas į Vakarus. Lyderiai sustiprino savo melagingus teiginius, kad Ukrainos kontrpuolimas žlugo, – sakoma pranešime. – Lukašenka ir Putinas taip pat pakartojo informacinę operaciją, kad „Wagner“ grupė kelia grėsmę Lenkijai.“

Vyresnieji Vakarų ir Ukrainos lyderiai bei ISW ir toliau mano, kad dar per anksti vertinti Ukrainos kontrpuolimą, nes Ukraina vis dar turi daug nepanaudotų pasirengusių pajėgų, išlaiko galimybę pradėti ryžtingas operacijas kada ir kur tik panorės.

„Nėra jokių požymių, kad „Wagner“ kovotojai Baltarusijoje turi sunkiosios ginkluotės, reikalingos rimtam puolimui prieš Ukrainą ar Lenkiją be reikšmingo perginklavimo, nes Putino ir Prigožino susitarimo, užbaigiančio ginkluotą maištą, sąlyga buvo, kad „Wagner“ atiduotų tokius ginklus Rusijos gynybos ministerijai“, – pažymėjo ISW.

Karo studijų institutas paskelbė pagrindinės „Wagner“ bazės Asipovičų mieste nuotrauką, kurioje matyti, kad bazėje ir aplink ją stovi daugiausia šimtai lengvųjų automobilių, nedidelių sunkvežimių ir apie 35 puspriekabės.

„Wagner“ Baltarusijoje

„Wagner“ pajėgos Baltarusijoje nekelia jokios karinės grėsmės Lenkijai ar Ukrainai, kol jos nebus aprūpintos mechanizuota įranga“, – pabrėžė ISW analitikai.

Kaip pranešama, vakar, liepos 23 d., į Baltarusiją atvyko dešimtoji „Wagnerio“ pajėgų kolona.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)