38 metų S. Bušujovas į mokyklą atvyko su nežinybine apsaugos grupe, kai mokykloje budintis privačios apsaugos firmos „Saturn“ darbuotojas paspaudė pavojaus mygtuką, rašo lifenews.ru.

„Policininkas priėjo prie klasės, kur nusikaltėlis buvo paėmęs įkaitus, pritūpė ir pravėrė duris, - „Life News“ pasakojo teisėsaugos šaltinis. – Tuo momentu nuaidėjo šūvis“.

15 metų Sergejus G. šovė iš maždaug 2,5 m atstumo. Iš visko sprendžiant, paauglys puikiai suprato, kad policininkas vilki neperšaunamą liemenę, todėl taikėsi į neapsaugotą kūno vietą.

„Moksleivis į mokytoją ir du Vidaus reikalų ministerijos pareigūnus paleido iš viso 10 šūvių, - tęsė šaltinis. – Beje, abu pareigūnai patyrė identiškus sužalojimus. Tik pirmajam iš jų kulka prakirto arteriją ir perėjo į krūtinę – jis mirė dėl nukraujavimo“.

Vyresnysis seržantas, 29 metų Vladimiras Krochinas į mokyklą atvyko jau su pastiprinimu. Jis pasuko klasės link, kad iš šaudymo zonos išneštų sužeistą S. Bušujovą.V. Krochinui 22 kalibro kulka taip pat pataikė į petį, bet jis liko gyvas.

Kaip išsiaiškino „Life News“, Sergejus G. į mokyklą atsinešė du graižtvinius šautuvus – suomių gamybos „Tikka T3“ ir japonų gamybos mažo kalibro „Browning“. Moksleivis šaudė iš pastarojo.

„Sprendžiant iš to, kaip jis tai darė, galima daryti išvadą, kad jis turėjo neblogų šaudymo įgūdžių“, - sakė šaltinis.

Kiek anksčiau Sergejaus klasiokai „Life News“ pasakojo, kad jis mokykloje girdavosi ginklų įvaldymo pasiekimais šaudyklose, kur jį nusiveždavo tėvas.