„Man pranešta, kad yra penkios aukos, kurios mirė dėl šio nusikaltėlio veiksmų“, – per spaudos konferenciją sakė Naujojo Pietų Velso policijos komisaro padėjėjas Anthony’is Cooke’as.

Incidentai įvyko dideliame „Westfield Bondi Junction“ komplekse, kuriame tuo metu buvo gausu pirkėjų. Prekybos centras buvo užvertas, šimtai žmonių evakuoti iš prekybos centro. Pasak žiniasklaidos, pastate buvusieji girdėjo šūvius pastato viduje. Policija paragino žmones vengti šios vietos.

Policija praneša, kad įtariamas užpuolikas nušautas įvykio vietoje. Tai 40 metų vyras, kuris buvo žinomas policijai, tačiau dar laukiama jo tapatybės patvirtinimo. Jis veikė vienas. Motyvus aiškinasi teisėsauga. Pareigūnai sako, kad tai nebuvo teroro išpuolis.

Per policijos spaudos konferenciją pateikta informacija, kad netoliese įvykio vietos buvusi vieno būrio pareigūnė buvo atsakinga už įtariamo užpuoliko nuginklavimą ir nušovimą.

„Ji susidūrė su nusikaltėliu, – žurnalistams sakė komisaro padėjėjas Anthony Cooke’as. – Jai toliau greitai einant jam iš paskos, kad jį pasivytų, jis pasisuko, atsigręžė į ją ir iškėlė peilį. Ji iššovė ir šis asmuo dabar yra negyvas.“

Įvykio vietoje buvę liudininkai pasakojo, kaip pareigūnė pribėgo prie vyro, liepė jam padėti peilį, o po to vieną kartą šovė jam į krūtinę.

Australijos ministras pirmininkas Antony Albanese sako, kad šalies visuomenė yra sukrėsta. Jis išreiškė užuojautą aukoms ir jų artimiesiems. Įtariamąjį nušovusią policininkę jis pavadino didvyre.

„Anksčiau kalbėjau apie čia parodytą drąsą, policijos pareigūnės drąsą... ji pati įsitraukė į vykstantį procesą, akivaizdžiai labai pavojingą, – sakė premjeras. – Ji neabejotinai yra didvyrė. Nėra abejonių, kad savo veiksmais ji išgelbėjo gyvybę.“