Videoįraše kamufliažinę aprangą vilkintis J. Prigožinas laiko automatinį šautuvą. Jam už nugaros matyti sunkvežimis ir dar du vyrai, irgi apsivilkę kamufliažinius drabužius, rašo CNN.

„Wagner“ įkūrėjas sako, kad „oro temperatūra – 50 (laipsnių Celsijaus)“ ir kad „Wagner“ atlieka žvalgybos bei paieškos operacijas.

„Teisingumas ir laimė Afrikos tautoms, – videoklipe teigia J. Prigožinas. – Paverskime „Islamo valstybės“, „Al Qaeda“ ir kitų ekstremistinių grupuočių gyvenimą pragaru. Samdome tikrus karžygius ir toliau vykdome mums patikėtas užduotis, kurias pažadėjome įgyvendinti.“

Vaizdo įrašas pasirodė praėjus beveik dviem mėnesiams po nesėkmingo „Wagner“ maišto prieš Rusijos karinę vadovybę.

CNN nepavyko nei nustatyti videoklipo padarymo vietos, nei patvirtinti jo autentiškumo.

J. Prigožinas anksčiau yra užsiminęs, kad „Wagner“ gali būti pasirengęs pasiūlyti savo paslaugas Nigeryje, kur liepos 26 dieną buvo surengtas perversmas.

„Tai, kas įvyko Nigeryje, yra ne kas kita, kaip Nigerio žmonių kova su kolonizatoriais, bandžiusiais primesti savo gyvenimo taisykles“, – teigiama anksčiau išplatintame garso pareiškime. Jame taip pat tvirtinama, neva „buvę kolonizatoriai kontroliuoja šios Afrikos šalių gyventojus ir nori sukelti didžiulę saugumo krizę šalyse, užpildydami ir įvairiais teroristais ir gaujomis“.

Praėjusį mėnesį J. Prigožinas buvo pastebėtas Sankt Peterburge vykusiame Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikime, kuris, remiantis su samdinių grupuote susijusiais šaltiniais, susitiko su Afrikos aukštais asmenimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)