Apie 180 žmonių buvo evakuoti nukentėjusiame kalnų regione aplink Tarbeną Alikantės provincijoje, maždaug už 90 kilometrų į pietus nuo Valensijos, pirmadienį pranešė transliuotojas RTVE, remdamasis valdžios institucijomis.

Gaisras, kilęs sekmadienį mažiau nei už 15 kilometrų nuo Viduržemio jūros, sparčiai plinta, sakoma pranešime.

Miško gaisras Ispanijoje

Madrido centrinės valdžios atstovė Valensijos autonominėje bendruomenėje Pilar Bernabé žurnalistams sakė, kad įtariama gaisro priežastis – padegimas. Iki pirmadienio popietės sunaikinta teritorija prilygsta daugiau nei 800 futbolo aikščių.

Pirmadienį liepsnoms gesinti buvo dislokuota 15 ugniagesių ir 10 miškų apsaugos padalinių, jiems padėjo aštuoni sraigtasparniai ir gaisrų gesinimo lėktuvai, pranešė Valensijos gelbėjimo pajėgos.

Valensijos regioninės vyriausybės atstovo teigimu, gesinti gaisrą trukdė stiprūs vėjai ir daugiau nei 25 laipsnių Celsijaus temperatūra – neįprastai šiltas oras balandžio viduryje. Vis dėlto pareigūnai nusiteikę optimistiškai ir tikisi, kad aplink Tarbeną siautėjantis gaisras ir keli mažesni gaisrai Kosta Blankos pakrantėje netrukus gali būti užgesinti.

Jau kelias dienas Rytų Ispanijoje temperatūra pakilo iki 30 laipsnių, paplūdimiai perpildyti. Nuo trečiadienio visoje Ispanijoje numatomi vėsesni orai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją