Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) antradienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame tvirtina įamžinusi, kaip jaunas berniukas įvykdo mirties bausmę dviem vyrams, kurie buvo apkaltinti dirbę rusų žvalgybos tarnyboms.

Vaizdo įraše, kuriame kalbama rusiškai, matyti, kaip vaikas nušauna du vyrus, kurie prieš tai prieš kamerą buvo apklausti dėl jų įtariamo bandymo infiltruotis į IS gretas Sirijoje.

Užsienio naujienų agentūros pabrėžia, kad negali patvirtinti, kad filmuota medžiaga yra tikri įvykiai, o ne inscenizacija.

Kaip praneša naujienų agentūra AP, vaizdo įraše užfiksuoti asmenys kalba rusiškai, vienas iš jų sako, kad yra Kazachstano pilietis.

Jis pasakoja, kad Rusijos saugumo tarnyba (FSB) jam nurodė suartėti su neįvardintu „Islamo valstybės“ kovotoju.

Antrasis savo tautybės neatskleidęs vyras papasakojo, kad anksčiau dirbo FSB ir jam buvo duota užduotis nužudyti neįvardintą „Islamo valstybės“ kovotoją.

Abu vyrai patvirtino, kad jiems buvo nurodyta rinkti ir perduoti informaciją apie „Islamo valstybės“ kovotojus Sirijoje.

Po šių pasakojimų vaizdo įraše pasirodo barzdotas suaugęs kariniais drabužiais apsirengęs „Islamo valstybės“ kovotojas. Jis stovi už pistoletu ginkluoto berniuko nugaros.

Kovotojas cituoja religinius tekstus ir sako, kad du šie vyrai yra „liūto jauniklių globoje“, „Islamo kovotojų“ paskelbtame „kalifate“.

Pistoletą rankoje laiko berniukas ilgai plaukais, jis apsirengęs megztiniu su užtrauktuku ir karinio tipo kelnėmis.

„Islamo valstybės“ kovotojas ir berniukas prieina prie dviejų atsiklaupusių vyrų pilkais drabužiais. Berniukas paleidžia kulkas į abiejų vyrų galvas, o vėliau į juos šauna dar keletą kartų.

Vaizdo įrašo pabaigoje rodomas tas pats berniukas, pasakojantis apie tai, kad jis užaugęs nori žudyti „bedievius“.

Panašu, kad ši vaizdo įrašo pabaiga paimta iš kito praėjusiais metais paviešinto vaizdo įrašo, kuriame rodomas kariniuose vaikams skirtuose mokymuose dalyvaujantis berniukas, ardantis ir iš naujo surenkantis ginklą.

Ankstesniame vaizdo įraše berniukas prisistato Abdallah vardu ir sako, kad yra iš Kazachstano.

Kol kas FSB šio vaizdo įrašo nekomentuoja.