Tai pranešė Bulgarijos televizijos kanalas „Nova televizija“.

Informacija apie bombą laineryje buvo gauta apie 6 valandą ryto vietos laiku. Lakūnai paprašė leidimo skubiai tūpti. Apie sprogstamąjį įtaisą lėktuve pranešė keleivis, kurį apklausė Bulgarijos policijos pareigūnai. Oro uostas buvo uždarytas.

Kaip „Small Planet Airlines“ rašo išplatintame pranešime spaudai, keleivis po grasinimų vėliau prisipažino, kad tai buvo pokštas.

„Keleiviai buvo išlaipinti Burgaso oro uoste, iškrautas visas bagažas. Pagal procedūras, bus tikrinami visi keleiviai, jų bagažas, apieškomas orlaivis. „Small Planet Airlines“ imasi visų numatytų priemonių ir procedūrų užtikrinančių skrydžio ir keleivių saugumą bei bendradarbiauja su vietos tarnybomis“, – rašoma pranešime.

Bendrovė ketina siųsti kitą orlaivį su įgula į Burgaso oro uostą, kad skrydžio P7 8015 keleiviai pasiektų Hurgadą.

Bombos nerado

Bulgarijos pareigūnai nerado sprogstamojo įtaiso ketvirtadienį iš Varšuvos į Hurgadą skridusiame ir Burgaso oro uoste skubiai nutupdytame lėktuve, praneša naujienų agentūra EFE.

„Paaiškėjo, kad žmogus, pranešęs apie sprogimo pavojų, lėktuvu skridęs 67 metų amžiaus Lenkijos pilietis, vartojo alkoholį. Jis sulaikytas ir bus apklaustas“, – sakė žurnalistams Bulgarijos vidaus reikalų ministerijos atstovai.

Jie patikslino, kad šiuo metu Burgaso oro uosto terminale esantys lėktuvo keleiviai galės tęsti kelionę, kai tik saugumo tarnybos baigs savo darbą.