H. Bumedjen davė interviu internetiniam IS leidiniui prancūzakalbiams „Dar al Islam“, skirtam pritraukti daugiau žmonių atvykti į IS kontroliuojamas teritorijas Vidurio Rytuose.

Šios savaitės leidinyje, kuriame didelis dėmesys telkiamas į Paryžiuje įvykdytas atakas, H. Bumedjen su meile kalba apie savo vyrą A. Kulibali, kuris Prancūzijoje nužudė penkis žmonės per du išpuolius praėjusį mėnesį.

H. Bumedjen, kuri straipsnyje neįvardijama vardu, tik kaip A. Kulibali žmona bei sesuo, kalbėjo apie pabėgimą iš Prancūzijos bei ragino kitus prisijungti prie „kalifato“.

Kalbėdama apie A. Kulibali, Prancūzijos labiausiai ieškoma moteris tvirtino, kad jos vyras degė noru prisijungti prie savo brolių ir kovoti su jais prieš islamo priešus „kalifate“.

„Jo akys užsidegdavo kiekvieną kartą, kai jis pamatydavo IS vaizdo įrašus. Jis nedelsiant norėdavo išvykti“, – kalbėjo moteris.

Nors A. Kulibali niekada nebuvo išvykęs į IS kontroliuojamą Siriją, tačiau A. Bumedjen spėjo palikti Prancūziją, Paryžiuje vykstant susišaudymams. Mergina interviu tikino, kad džiaugiasi naujuoju gyvenimu Sirijoje.

„Aš lengvai čia patekau, nesusidūriau su jokiais sunkumais. Gera gyventi žemėje, valdomoje islamo įstatymų“, – nurodė A. Bumedjen, paraginusi kitus sekti jos žingsniais.

Be kita ko, islamistė dalijosi patarimais, kaip būti gera IS kovotojo žmona.

„Seserys, būkite šalia vyrų, brolių, tėvų ir sūnų. Būkite geros patarėjos. Neapsunkinkite jų, palengvinkite jų sprendimus, būkite stiprios ir drąsios. Nešvaistykite laiko tuštybei“, – ragino A. Bumedjen.

Nors interviu autentiškumas nebuvo patvirtintas, tačiau tai jau antras kartas, kai A. Bumedjen pasirodo propagandinio turinio IS kovotojų medžiagoje. Anksčiau buvo išplatintas vaizdo įrašas, kuriame veidą prisidengusi džihadistė ragino žmonės rengti atakas Prancūzijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)