Skelbiama, jog nusiaubta dispečerinė, iš kurios buvo valdomos visos rezidencijos techninės sistemos, išnešti buhalterinei apskaitai naudoti kompiuteriai.

„Paaiškėjo, kad kažkas pavogė triušiukus, iš techninių patalpų išnešė įrankius ir medžiagas. Netgi sudaužė tarnybinio mopedo lempą. Juo po Mežigorijės vilos teritoriją važinėjo santechnikas ir elektrikai“, - pasakoja šaltinis.

Buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus Mežigorijės viloje atleistas visas techninis personalas. Tokią informaciją patvirtino vienas iš bendrovės „Kijevuniversalservis“, kuri iki paskutinės akimirkos buvo atsakinga už rezidencijos aptarnavimą ir techninę priežiūrą, darbuotojas. Kaip teigia šaltinis, visus jo kolegas bendrovės vadovybė verčia rašyti prašymus atleisti iš darbo „abipusiu sutarimu“, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

„Dalis žmonių jau savaitgalį nebėjo į darbą“, - teigia vyras.
Šaltinis žurnalistams taip pat sakė, jog elektros tiekimas rezidencijai apmokėtas tik iki kovo 15 dienos. Gali būti, jog po šios datos elektra bus išjungta, taip pat užsuktos dujos.

Vasario 22 dieną Aukščiausioji Rada priėmė sprendimą atstatydinti V. Janukovyčių iš šalies prezidento pareigų. Tą pačią dieną paaiškėjo, jog nušalintas prezidentas iš rezidencijos paspruko. Netrukus prisistatė Maidano aktyvistai, Maidano Savigynos būrio kovotojai. Vėliau rezidencijos apžiūrėti ėmė plūsti paprasti žmonės, žurnalistai, kurie savo akimis norėjo pamatyti, kaip gyveno Ukrainos vadovas.
Vasario 23 dieną Aukščiausioji Rada grąžino rezidenciją valstybės žiniai.