„Norėjau, kad jūs visi pirmieji sužinotumėte, kad šiandien aš reiškiu palaikymą Tedui Cruzui, kad jis taptų prezidentu“, – sakom J.Busho pranešime.

„Tedas yra nuoseklus, principingas konservatorius, pademonstravęs gebėjimą patraukti rinkėjus ir laimėti pirminius rinkimus, įskaitant vakarykštes bendruomenių sueigas Jutoje“, – nurodė J.Bushas, turėdamas omenyje vieną iš trijų vakarinių valstijų, kuriose antradienį vyko pirminiai balsavimai.

J.Bushas, pasitraukęs iš prezidentinės kampanijos praeitą mėnesį po nuviliančio savo pasirodymo, sakė, kad Respublikonų partija turi susivienyti, nes kitaip jai gresia neišvengiamas pralaimėjimas visuotiniuose rinkimuose – veikiausiai demokratų stovyklos favoritei Hillary Clinton.

Šis politiko, kuris yra vieno buvusio JAV prezidento sūnus, o kito – brolis, pareiškimas tapo smūgiu dabartiniam respublikonų kampanijos favoritui Donaldui Trumpui, kuris, kaip rodo apklausos ir pirminių balsavimų rezultatai, yra aiškiai populiaresnis už T.Cruzą.

„Mūsų partijos ir šalies labui turime įveikti Donaldo Trumpo vykdomą priešinimą ir vulgarumą, kurį jis atnešė į politinę areną, nes kitaip tikrai prarasime galimybę nugalėti demokratų kandidatą, veikiausiai Hillary Clinton, ateinantį rudenį“, – sakoma J.Busho pranešime.