Įsakymas palikti Estiją įsigaliojo spalio 15 d. Dar prieš kelias dienas V. Sorokinas išvyko į Pskovą.

Jis neturėjo giminaičių šiame mieste, tad teko ieškoti žmonių, kurie padėtų išsinuomoti butą. Vyriškis pasakojo, kad buvo nelengva susirasti kur gyventi.

Naudodamasis proga V. Sorokinas dėkoja Rusijos ambasadai Estijoje.

„Po ankstesnio straipsnio ambasadorius man padėjo – iš karto paskambino, priėmė, išklausė. Padėjo gauti reikiamas pažymas, skubesne tvarka pateikė būtinas užklausas. Iki šiol ambasadorius domisi, kaip man sekasi“, – pasakojo V. Sorokinas.

Jo teigimu, gyvenimo draugės Jekaterinos Ivanovos skubios sutuoktuvės neišgąsdino. V. Sorokinas nepasakytų, kad jų santuoka fiktyvi.

„Veikiau būtina priemonė. Mes jau penkerius metus kartu. Kai dirbau Amsterdame, ji daug kartų buvo pas mane atvažiavusi. Norėjome susituokti man grįžus į Estiją, bet susiklostė tokia padėtis, apie kurią ir kalbame“, – aiškino V. Sorokinas.

Anksčiau V. Sorokinas turėjo leidimą gyventi (nors ir laikiną) todėl, kad nuolat gyveno Estijoje, dabar leidimo pagrindas bus santuoka. Skirtumas tik toks, kad anksčiau gaudavo leidimą gyventi penkeriems metams, dabar reikės ketverius metus kasmet pateikti prašymą pratęsti leidimą gyventi. Tik paskui galės gauti leidimą gyventi ilgesniam laikotarpiui, tiesa, ne ilgesniam nei treji metai.

Teisininkės Tatjanos Ikim teigimu, kad gautų nuolatinį leidimą gyventi, V. Sorokinas turės išlaikyti valstybinį estų kalbos egzaminą, turėti pajamų šaltinį, medicinos draudimą ir būti pragyvenęs Estijoje penkerius metus.

„Kol kas V. Sorokinas visiškai priklausys nuo žmonos. Jeigu jie išsiskirtų, jį gali išsiųsti iš šalies“, – paaiškino teisininkė.