Anksčiau Amerikos kariškiai tvirtino, kad aukų ir nukentėjusiųjų nėra.

„Nors jokie JAV kariai nežuvo per Irano sausio 8-osios ataką Al Asado oro pajėgų bazėje, keli buvo gydomi dėl sprogimo sukeltų kontūzijos simptomų, jų [būklė] vis dar vertinama“, – sakoma JAV centrinės vadavietės atstovo kapitono Billo Urbano pareiškime.

„Kelias dienas po atakos dėl didelio atsargumo kai kurie kariai buvo vežami iš Al Asado oro pajėgų bazės“, – sakė atstovas ir nurodė, kad 11 karių buvo nusiųsti į Landštūlio regioninį medicinos centrą Vokietijoje ir amerikiečių Kamp Arifdžano bazę Kuveite sveikatos patikrai.

Po Irano generolo Qasemo Soleimani nužudymo per JAV bepiločio ataką ir Teherano keršto smūgio prieš amerikiečių naudojamas karines bazes padėtis Irake yra labai įtempta.

Sausio 8 d. Iranas pirmą kartą tiesiogiai balistinėmis raketomis taikėsi į JAV objektą. Per pastaruosius du mėnesius prieš JAV karius ir net ambasadą Bagdade buvo surengta keliolika raketinių atakų, dėl kurių Vašingtonas kaltino proiranietiškas grupes, bet atsakomybės už jas niekas neprisiėmė.

Iranas raketų ataką surengė atsakydamas į įtakingo iraniečių generolo Qasemo Soleimani nužudymą. Q. Soleimani, vadovavęs elitinėms Kudso (Jeruzalės) pajėgos, atsakingoms už Revoliucinės gvardijos operacijas užsienyje, buvo itin populiari ir įtakinga figūra Irane.

Generolas ir sukarintų pajėgų tinklo „Hashed al Shaabi“ vado pavaduotojas Abu Mahdi al Muhandisas buvo nukauti praėjusį penktadienį per JAV raketų smūgį Bagdado tarptautiniame oro uoste.