Irano valstybinė televizija rodė karinių pratybų vaizdus netoli Hormūzo sąsiaurio, per kurį vyksta penktadalis pasaulio naftos transporto. Buvo matyti Irano greitaeigiai laivai, sraigtasparniai ir sausumos pajėgos, lėktuvnešio muliažą, be kita ko, apšaudžiusios iš raketų.

Per pratybas naudotos ir naujos ilgojo nuotolio raketos, sakė revoliucinės gvardijos atstovas. Jos geba „per atstumą atakuoti plaukiojančius taikinius“, sakė Irano generolas Abbasas Nilforoshanas.

JAV penktosios flotilės Bahreine atstovė Rebecca Rebarich kritikavo muliažo, vaizduojančio JAV „Nimitz“ klasės laivą, puolimą. JAV pajėgos esą atlieka tik gynybines pratybas, tačiau Irano manevrai buvo „puolamieji“ ir buvo skirti „įbauginti“. Prekybinių laivų judėjimo Hormūzo sąsiauriu Irano pratybos nesutrikdė.

Prezidentaujant Donaldui Trumpui, JAV ir Irano santykiai labai pašlijo. D. Trumpas vis vadina Iraną pagrindiniu smurto ir nestabilumo Artimuosiuose Rytuose šaltiniu ir vykdo „maksimalaus spaudimo“ šaliai politiką. Metų pradžioje abi šalys stovėjo ant karo slenksčio, kai per JAV ataką Irake buvo nukautas Irano generolas Qassemas Soleimanis.