Trys žuvusieji buvo irakiečių kariai, o du – policininkai, sakoma kariškių pareiškime, kuriame nurodoma, kad taip pat buvo sužeista 11 irakiečių kovotojų, kurių kai kurie dabar yra kritinės būklės.

Žuvęs civilis dirbo virėju nebaigtame oro uoste prie šventojo Karbalos miesto. Dar vienas civilis per antskrydžius buvo sužeistas.

Šio oro uosto atstovas Ghazwanas Issawi naujienų agentūrai AFP patvirtino virėjo žūtį ir sakė, kad oro uostui taip pat padaryta materialinės žalos.

„Penkios raketos pataikė į oro uosto administracinį pastatą, taip pat sunaikinta 18 automobilių, – sakė G. Issawi. – Laukiame atvykstant saugumo pajėgų, kurios turi pradėti tyrimą.“

Smūgiai, prasidėję maždaug 1 val. vietos (0 val. Lietuvos) laiku, buvo suduoti penkiems tinklo „Hashed al Shaabi“ ginklų sandėliams, nurodė Pentagonas. Irako kovotojų tinklas „Hashed al Shaabi“ yra inkorporuotas į Irako valstybines struktūras.

Smūgiai buvo atsakas į trečiadienio raketų ataką prieš karinę bazę Irake, kai žuvo du JAV kariai ir viens britų karys. Dėl šio apšaudymo JAV kaltino kai kurias radikalias „Hashed al Shaabi“ frakcijas.

Trečiadienio ataka nuo spalio pabaigos yra jau 22-asis, bet daugiausiai aukų pareikalavęs smūgis JAV objektams Irake.