Tai pareiškė Valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovas Andrijus Demčenka, praneša portalas „rbc.ua“.

„Bendraujant su Slovakijos pasieniečiais gauta informacija, kad pradėta ​​blokuoti sunkvežimių eismą Vyšne Nemeckės – Užhorodo kontrolės punktų kryptimi. Dalinį krovinių srauto blokavimą pradėjo Slovakijos vežėjai“, – sakoma pranešime.

Gautomis žiniomis, blokavimas gali būti neterminuotas.

Taip pat pranešama, kad per valandą bus praleidžiama po keturis iš Slovakijos išvažiuojančius sunkvežimius, o humanitarinės pagalbos, degalų ir kitų svarbių krovinių gabenimas nebus blokuojamas.

Sunkvežimių eismas Slovakijos kryptimi vyks įprastu režimu.

„Jei gausime iš Slovakijos kitos informacijos, pranešime papildomai. Šiuo metu Slovakijos teritorijoje link Ukrainos rikiuojasi apie 900 krovininių transporto priemonių“, – pridūrė A. Demčenka.

Kaip anksčiau buvo pranešta, Lenkijos vežėjai lapkričio 6 d. pradėjo neterminuotą protesto akciją pasienyje su Ukraina. Vienas iš svarbiausių jų reikalavimų – vėl taikyti Ukrainos vežėjams leidimų praktiką, panaikintą iki 2024 metų birželio 30 d. sutartimi su Europos Sąjunga. Protestuotojai nori, kad ši sutartis būtų nutraukta. Dėl protesto Ukrainos vilkikų eilės nusidriekė dešimtis kilometrų, vairuotojai priversti laukti iki 10 dienų, kad galėtų kirsti sieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją