JAV Pietų Karolinos valstijoje po sprendimo nuimti nuo vyriausybės pastato Konfederacijos vėliavą surengti mitingai, vyko baltųjų rasizmo ideologijos šalininkų ir juodaodžių aktyvistų susirėmimai. Mažiausiai septyni asmenys buvo sulaikyti, penki išvežti į ligoninę, rašo UNIAN.

Viena iš mitingo metu darytų nuotraukų labai greitai išpopuliarėjo internete. Šioje nuotraukoje užfiksuotas juodaodis policininkas Leroy Smithas, už rankos laikantis nenustatytos tapatybės rasistų eisenos dalyvį, ant kurio marškinėlių pavaizduota svastika. Policininkui teko paimti vyrą už rankos, nes šiam pasidarė negera dėl karščio – oro temperatūra viršijo 37 laipsnius.

Šią nuotrauką socialiniame tinkle „Twitter“ liepos 18 d. paskelbė Pietų Karolinos gubernatoriaus padėjėjas Robas Godfrey, o liepos 20 d. ja jau buvo pasidalinę 4 tūkst. vartotojų.


„Ne toks jau ir netikėtas humaniškumo pavyzdys Pietų Karolinoje. Leroy Smithas padeda baltųjų viršenybės gerbėjui pasislėpti nuo karščio ir gauti vandens“, - rašo R. Godfrey.

Šių metų liepos mėn. pradžioje Pietų Karolinoje priimtas sprendimas nuimti Konfederacijos vėliavą nuo vietos vyriausybės pastato. Toks sprendimas priimtas, nes šią vėliavą kaip savo simbolį naudojo rasistai, tarp kurių ir birželio 17 d. devynis juodaodžius parapijiečius bažnyčioje nušovęs Dylannas Roofas.