Drebėjimas įvyko 7.50 val. vietos laiku (0.50 GMT laiku) maždaug už 15 kilometrų nuo Siandžuro miesto, lapkričio mėnesį nuniokojusio žemės drebėjimo epicentro, pranešė Jungtinių Valstijų geologijos tarnyba. Jos teigimu, aukų ar žalos tikimybė po žemės drebėjimo, smogusio 123 kilometrų gylyje, maža.

Vietos pareigūnai iš karto nepranešė apie žalą ar aukas Siandžure ir arčiausiai epicentro esančiame Sukabumyje, tačiau, pasak vietos televizijos, Sukabumyje laikinai evakuotos mokyklos.

Praėjusį mėnesį Siandžurą supurtęs negilus 5,6 balo žemės drebėjimas sukėlė nuošliaužas, griuvo pastatai, žuvo mažiausiai 334 žmonės, tūkstančiai buvo sužeisti, dešimtys tūkstančių liko be pastogės.

Šią savaitę organizacija „Gelbėkit vaikus“ perspėjo, kad dėl prastų gyvenimo sąlygų evakuotiesiems gresia ligos ir infekcijos, ji tai pavadino „tiksinčia bomba“. Pranešama apie tūkstančius kvėpavimo takų infekcijų ir šimtus viduriavimo atvejų.

Ketvirtadienį į regioną atvyko Indonezijos prezidentas Joko Widodo, nukentėjusiems gyventojams dalijama pagalba.

Indonezija dažnai patiria seisminį ir vulkaninį aktyvumą dėl savo padėties Ramiojo vandenyno „ugnies žiede“, kur susiduria tektoninės plokštės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją