Džakarta ketvirtadienį atmetė Australijos vyriausybės pasiūlymą pasikeisti kaliniais. Australų užsienio reikalų ministrės Julie Bishop pasiūlymas Indonezijai „neturi jokios reikšmės“, pareiškė generalinis prokuroras Muhammadas Prasetyo, kuriuo remiasi agentūra AFP.

Mėgindama išgelbėti australus nuo egzekucijos, J. Bishop pasiūlė Džakartai pasikeisti kaliniais. Ji nori išbandyti visas priemones, kad išgelbėtų Andrew Chano ir Myurano Sukumarano gyvybes, pareiškė ministrė. Vyrams Indonezijos mirties bausmė skirta už heroino kontrabandą.

J. Bishop radijo stočiai ABC ketvirtadienį sakė, kad su kolega iš Indonezijos Retno Marsudi kalbėjosi telefonu, ir pokalbis buvęs „labai įtemptas“.

Ji pažymėjo, kad „australų kalinių yra Džakartoje ir indoneziečių kalinių yra Australijoje“. Ministrė pasiūlė pasikeisti kaliniais, ir R. Marsudi patikino, kad jos pasiūlymą perduos Indonezijos prezidentui.

Trečiadienį A. Chanas ir M. Sukumaranas iš kalėjimo Balyje buvo nugabenti į Nusakambangano salą, kur vykdomos mirties bausmės. Egzekucijos data dar nenustatyta.