Užpulta internatinė mokykla yra Lavados kaime Pakūro rajone, už 350 kilometrų nuo valstijos sostinės Rančio, rašo „The Times of India“.

Policijos duomenimis, sekmadienio, liepos 14-osios, vakarą maždaug 25 jaunuoliai su peiliais ir kitokiais šaltaisiais ginklais įsiveržė į mokyklos teritoriją ir paėmė įkaitais jos apsaugos darbuotojus. Tada jaunuoliai, kurių dauguma buvo apsvaigę nuo alkoholio, pasiėmė keturias mergaites, kurių amžius nuo dvylikos iki penkiolikos metų, ir nusivedė jas į atokią vietą. Ten užpuolikai apie dvi valandas žagino nukentėjusiąsias, paskui paspruko.

Pirminiais duomenimis, mokyklos darbuotojai bandė pranešti apie užpuolimą policijai, tačiau smurtautojai atėmė jų telefonus. Informaciją apie nusikaltimą teisėsaugos pareigūnai gavo tik vėlyvą naktį. Už devynių kilometrų nuo įvykio vietos esančios Litiparos nuovados policininkams prireikė dar kelių valandų, kol jie pasiekė mokyklą.

Visos išžagintos mergaitės paguldytos į ligoninę. Kaip paaiškino policijos pareigūnas Teslamas Ramas, nukentėjusios mergaitės priklauso tradiciniu ūkininkavimu užsiimančiai paharijos genčiai.
Nors apie įtariamųjų suėmimą kol kas pranešimų nėra, valdžios atstovai tikina, kad visų žagintojų tapatybės nustatytos.

Žagino mylimasis su 5 draugais

Priminsime, kad vos prieš kelias dienas, praėjusį ketvirtadienį (liepos 11 dieną), Indijoje buvo įvykdytas dar vienas sunkus seksualinis nusikaltimas. Utar Pradešo valstijoje grupinio žaginimo auka tapo dvidešimtmetė koledžo studentė.

Nukentėjusioji atėjo į pasisvečiuoti pas jaunuolį vardu Farmanas, norėdama paprašyti ją vesti. Vėliau merginos brolis papasakojo, kad Farmanas kartu su penkiais bičiuliais išniekino ją. Kai nukentėjusioji pagrasino, kad papasakos apie tai, kas įvyko, nusikaltėliai ją padegė. Galiausiai kritinės būklės mergina buvo paguldyta į ligoninę.

Beje, vietos gyventojai pateikia kitą versiją, pagal kurią nukentėjusioji pati apsipylė žibalu, norėdama šantažuoti jos vesti nenorintį mylimąjį. Kai Farmanas pabandė atimti iš merginos degtukus, atsitiktinai įsiplieskė ugnis, rašo „The Jagran Post“.

Įdomu tai, kad policija iš pradžių net nenorėjo pagal šį faktą iškelti baudžiamosios bylos.

Vien per pastarąją savaitę ir vien Utar Pradešo valstijoje buvo užfiksuoti 126 seksualinės prievartos atvejai, net dvidešimt baigėsi nužudymu.

Delyje nuo metų pradžios užfiksuoti 806 išžaginimai (tai maždaug keturi atvejai per parą). Iš viso per 2012 metus buvo įvykdyti 706 seksualiniai nusikaltimai.

Prievarta moterų atžvilgiu auga nepaisant to, kad valdžia pastaraisiais mėnesiais bando sustiprinti kovą su prievartautojais, o baudžiamasis kodeksas šiuo klausimu buvo sugriežtintas.

Tikėtina, kad jau šį mėnesį bus paskelbtas nuosprendis pačioje garsiausioje 23 metų studentės grupinio išžaginimo ir nužudymo byloje. Merginą 2012 metų gruodį užpuolė autobuso vairuotojas ir keleiviai. Byla iškelta šešiems įtariamiesiems, vienas jų – paauglys. Vienas žagintojas kovo mėnesį pasikorė izoliatoriuje.