57 metų Aukščiausiojo teismo advokatas Manoharas Lalas Sharma, atstovaujantis 26 metų Mukeshui Singhui ir 24-erių Akshay Singhui, pridūrė, kad studentė nebuvo „gerbtina“ moteris, rašo „The Independent“.

„Nežinau nė vieno incidento ar išžaginimo atvejo su gerbtina moterimi. Net nusikalstamo pasaulio vadeiva nenorėtų liesti merginos, kuri yra gerbiama“, - sakė jis.

M. L. Sharma Indijoje yra prieštaringai vertinama figūra – ne tik dėl to, kad sutiko imtis bylos, kurios atsisakė 2 500 advokatų iš Saketo advokatų asociacijos. Jis teigė priėmęs sprendimą atstovauti kaltinamiesiems, kai pamatė asociacijos narius prie teismo rūmų Delyje piketuojant, jog penki įtariamieji nenusipelnė būti ginami.

„Jeigu visi advokatų asociacijos nariai laikytųsi tokio požiūrio, tuomet nė vienas kaltinamasis nebūtų ginamas“, - teigė jis.

Saketo asociacijos nariai savo šauksmais buvo nutildę M. L. Sharmą, kai jis ketvirtadienį, sausio 10 dieną, atvyko su kaltinamaisiais į teismą. Tai kuriam laikui sutrikdė teismo procedūras.

M. L. Sharma, kuris Aukščiausiojo teismo advokatu dirba nuo 1980 metų ir turi 35 metų darbo šioje srityje patirtį, Saketo asociacijai nepriklauso.

Vėliau M. L. Sharma mėgino paaiškinti savo pastabas, teigdamas: „Aš tik norėjau jiems pasakyti, kad moterys Indijoje yra gerbiamos. Jos yra motinos, seserys, bičiulės. Tačiau pasakykite man, kurioje šalyje gerbiamos prostitutės“. Paklaustas, ar tai reiškia, kad auką jis laiko prostitute, advokatas atsakė: „Ne, visai ne, bet aš turiu ginti savo klientus ir įrodyti, kad jie neįvykdė šio šlykštaus nusikaltimo“.

Ketvirtadienį paaiškėjo daugiau detalių apie auką, kurią grupė vyrų užpuolė gruodžio 16 dieną, kai ji kartu su vienu vaikinu po kino seanso įlipo į autobusą, kad parvažiuotų namo. Mergina Delyje praktikavosi prestižinėje stažuotėje, kuri buvo jos fizioterapijos studijų dalis, ir naktimis dirbdavo viename skambučių centre, kad užsidirbtų pinigų savo mokslams.