Ramas Singhas, pasikoręs Delio Tiharo kalėjime, kur kartu su broliu Mukashu atsidūrė dėl kaltinimų grupiniu išžaginimu, buvo vienas iš nusikaltėlių, autobuse išniekinusių ir sumušusių 23 metų medicinos studentę, kuri vėliau nuo patirtų traumų mirė.

Jo motina Kalyani Devi su vyru Mangelaliu Singhu mano, jog jos sūnus kalėjime buvo nužudytas - esą policijos ir įkalinimo įstaigos pareigūnai jį net kelias savaites seksualiai išnaudojo ir kankino.

Per interviu „The Daily Telegraph“ K. Devi sakė, jog jos sūnus prisipažino grupinio merginos žaginimo metu buvęs nelemtame autobuse, o kitą dieną padėjęs naikinti įkalčius. Moteris atskleidė, kaip ją kankina mintis, kad jos vaikas galėjo būti prisidėjęs prie vieno iš žiauriausių nusikaltimų šiuolaikinėje Indijos istorijoje.

„Kaip motina aš tuo patikėti negaliu, tačiau tai gali būti tiesa. Tai blogiausia, apie ką tik gali pagalvoti kiekviena mama. Juk mes visada norime, kad mūsų atžalos užaugtų geri žmonės ir būtų laimingi. Vien mintis, kad mano vaikai gali būti su tuo susiję, šokiruoja. Nežinau, ką jie padarė, bet tie kaltinimai mus verčia jaustis labai bjauriai“, - per interviu sakė nelaiminga motina.

Penki suaugusieji ir vienas septyniolikmetis oficialiai apkaltinti grupiniu išžaginimu ir nužudymu. Šis kraupus nusikaltimas sukrėtė ne tik visą Indiją, bet ir pasaulį. Žmonės reikalauja šalies policiją ir valdžią nedelsiant imtis veiksmų ir apsaugoti moteris nuo pastaruoju metu itin suįžūlėjusių žagintojų. Daugiausia dėmesio sulaukė K. Devi sūnų vaidmuo minėtame nusikaltime.

Moteris apie grupinį išžaginimą pirmą kartą sužinojo iš pas ją į namus atvykusių policijos pareigūnų. Šeima gyvena atokiame kaimelyje Radžastano valstijoje. Pareigūnai atvažiavo išsivežti jos sūnaus Mukesho, kuris bet kokį ryšį su nusikaltimu atkakliai neigė.

Nusikaltimo metu jis vairavo autobusą ir esą nematė, kas vyko keleivių skyriuje. Įprastai autobusą vairuodavo jo brolis R. Singhas, tačiau tą dieną jis buvo smarkiai apsvaigęs nuo alkoholio, praktiškai be sąmonės.

„Jam paskambino ir pasakė, kad R. Singhas įsivėlė į muštynes, tačiau atvykęs jis terado girtą vyrų kompaniją, pasiūliusią išgerti ir pačiam Mukeshui. Nusikaltimo metu Mukesho buvo paprašyta vairuoti. Jo teigimu, R. Singhas buvo labai girtas, elgėsi neracionaliai“, - pasakoja K. Devi.

Kai R. Singhą mama aplankė kalėjime, vyras jai prisipažino buvęs autobuse ir padėjęs naikinti įkalčius.

„Jis buvo tame autobuse, nėra jokių abejonių, bet jis nebūtų pajėgęs ką nors padaryti. Jis buvo labai girtas. Žinojo, kas vyko, netgi po visko padėjo valyti autobusą“, - pasakojo motina.

Anot moters, ši nelaimė sugriovė abiejų jos sūnų gyvenimus. Tėvų manymu, R. Singhas kalėjime buvo nužudytas, jaunėlis sūnus buvo išmestas iš mokyklos (saugant ugdymo įstaigos gerą vardą), šeima nuolat sulaukia grasinimų ir užgauliojimų. Jų vieno kambario lūšnelę netgi buvo bandoma susprogdinti.