A. Navalnas, garsiausias prezidento Vladimiro Putino kritikas Rusijoje, atlieka devynerių metų įkalinimo bausmę pagal daugybę kaltinimų, kurie, jo teigimu, yra politiškai motyvuoti. Socialinėje žiniasklaidoje jis sakė, kad kalėjimo pareigūnai jam pasakė ketinantys „panaikinti advokato ir kliento privilegiją“, nes jis „vykdo nusikaltimus tiesiai iš kalėjimo“. „Visi gaunami ir išsiunčiami advokato dokumentai nuo šiol bus tikrinami tris dienas“, – pranešė jis sakius kalėjimo vadovybę.

Netoli Vladimiro miesto, maždaug už 200 kilometrų nuo Maskvos kalinamas 46 metų A. Navalnas bendrauja su visuomene ir siunčia žinutes per savo teisinę komandą nuo 2021 m. sausio mėnesio, kai buvo sulaikytas. A. Navalnas sakė, kad pagal naujas procedūras „advokatai dabar bendrauja per dvigubą plastikinį stiklą su grotomis viduje“. „Jei advokatas nori suteikti man konsultaciją dėl planuojamo skundo kolonijos vadovybei, jis turi atiduoti dokumentą pačiai kolonijai, tad mane jis pasieks po trijų dienų, o tada prireiks dar trijų dienų, kol advokatas gaus mano pataisymais“, – sakė A. Navalnas.

Pastarosiomis savaitėmis A. Navalnas sakė, kad kelis kartus buvo nubaustas ir uždarytas į vienutę, įskaitant už bandymą įkurti profesinę sąjungą kalėjime, kuriame jis kalinamas. Praėjusią savaitę nepriklausomų Rusijos žiniasklaidos priemonių paskelbtose nuotraukose dviejų vaikų tėvas atrodo nualintas ir išsekęs.

Artima A. Navalno sąjungininkė Maria Pevčich apibūdino jo ketvirtadienio pranešimą kaip keliantį „labai didelį susirūpinimą“. "Mes nebeturime būdo žinoti, kas su juo vyksta. Pavojus jo gyvybei smarkiai padidėjo", - sakė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją