Taip nutiko pasienio pareigūnams Luhansko srityje apleidus savo pozicijas, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

Tokią informaciją savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ suteikė buvęs Ukrainos vidaus reikalų ministras, „Trečiosios Ukrainos respublikos“ lyderis Jurijus Lucenka.

„Per pastarąsias paras pasienio pareigūnai likimo valiai paliko 130 kilometrų Ukrainos sienos su Rusija – Luhansko srityje. Vien per šią naktį ten sieną kirto 15 sunkvežimių „Kamaz“ su teroristais“, – pareiškė buvęs ministras.

„Jau šiandien jie padės Donecke veikiantiems separatistams, prieš kuriuos vykdoma Antiteroristinė operacija“, – tvirtina J. Lucenka.

DELFI primena, kad Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka informavo, jog sieną su Ukrainą bandančius kirsti teroristus naikins kariniai šalies lėktuvai.

Ukrainos kariniai lėktuvai pasirengę naikinti grupeles teroristų, kurie bandys patekti į šalies teritoriją, teigia A. Geraščenka: „Grupelės mašinų, kurios ruošiasi kirsti sieną, oficialiai perspėju, bus sunaikintos iš oro“.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas taip pat sakė, jog per ateinančias kelias savaites Ukraina sustiprins sienos su Rusija apsaugą ir taip bandys apsiginti nuo rusų teroristų.

„Mes rūpinamės mūsų sienos stiprinimu ir apsauga. 23 metus laikėme Rusiją savo seserimi. Nesitikėjome, jog iš ten pas mus ims plūsti teroristai, kurie mūsų šalyje lieja kraują ir skleidžia neapykantą“, - pridūrė A. Geraščenka.

D. Tymčukas: Donbase veikia apie 10 tūkstančių teroristų

Karo ir politikos tyrimų centro vadovas ir grupės „Informacinis pasipriešinimas“ koordinatorius Dmitrijus Tymčukas įsitikinęs, kad siekiant sureguliuoti situaciją šiandien einama teisingu keliu, tačiau viskas daroma labai pavėluotai, praneša unian.net.

Ukrainos specialiųjų tarnybų vertinimu, Donbase veikia apie dešimt tūkstančių teroristų, nors jiems simpatizuoja ne daugiau kaip 10 procentų šio regiono gyventojų.

Tai Kijeve surengtoje spaudos konferencijoje pranešė grupės „Informacinis pasipriešinimas“ koordinatorius Dmitrijus Tymčukas. Jis pažymėjo, kad kelias pastarąsias paras antiteroristinės operacijos veiksmai itin sėkmingi. Jo teigimu, einama teisingu keliu, tik labai pavėluotai.

„Esu įsitikinęs, kad jeigu mes daugumą šių sprendimų, kurie priimami dabar, būtume priėmę kovo pabaigoje arba balandžio pradžioje, tų problemų Ukrainos rytuose sprendimas būtų pareikalavęs gerokai mažiau kraujo“, - pridūrė ekspertas.

D. Tymčukas teigia, kad dažnai sėkmę lemia atskirų antiteroristinės operacijos struktūrų veiksmai. Tuo pat metu kelia abejonių bendradarbiavimo tarp atskirų jėgos struktūrų klausimas ir ekspertas tikisi, kad artimiausiu metu šioje srityje bus imtasi būtinų pakeitimų.
Kalbėdamas apie galimą Slovjansko šturmą, D. Tymčukas pažymėjo, kad jeigu būtų galimybė be kraujo šturmuoti Slovjanską, tai jau seniai būtų įvykę.