Tai didžiausia Persijos įlankos karalystės įvykdyta gelbėjimo operacija. Civiliai išvežti iš Sudano „vienu iš karalystės laivų“, rengiantis juos išvežti „karalystė norėjo patenkinti visus būtiniausius užsienio piliečių poreikius“, sakoma ministerijos pranešime.

Kovos tarp dviem generolams ištikimų pajėgų pratrūko Sudane balandžio 15 d., jau žuvo mažiausiai 459 žmonės, daugiau nei 4000 buvo sužeisti. JAV sudarytos paliaubos tarp kariaujančių generolų atnešė daugiau ramybės į trečios pagal didumą Afrikos šalies sostinę, tačiau liudytojai pranešė apie naujus smūgius iš oro, o sukarintos pajėgos teigė užėmusios didelę naftos perdirbimo gamyklą ir elektrinę.

Į Saudo Arabiją atplaukė laivas su iš Sudano bėgančiais civiliais

Saudo Arabija priima evakuojamuosius oru ir jūra, pirmieji laivai su 150 žmonių, įskaitant užsienio diplomatus ir pareigūnus, atplaukė į Džidą šeštadienį. Pirmadienį karinis lėktuvas „C-130 Hercules“ nuskraidino dešimtis Pietų Korėjos civilių į Džidos karaliaus Abdullah oro pajėgų bazę, laivu per Raudonąją jūrą iš Port Sudano atplaukė beveik 200 žmonių iš 14 šalių.

Trylika trečiadienį atvykusių civilių buvo Saudo Arabijos piliečiai, kiti buvo iš Artimųjų Rytų, Afrikos, Europos, Azijos ir Šiaurės bei Centrinės Amerikos šalių, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime. Iki šiol iš Sudano į Saudo Arabiją buvo evakuoti 2 148 žmonės, daugiau nei 2 000 jų - užsieniečiai, sakoma pranešime.

Į Saudo Arabiją atplaukė laivas su iš Sudano bėgančiais civiliais
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją