Italijos ministrė pirmininkė tapo naujausia Vakarų politike, kurią sugebėjo apgauti rusų provokatoriai Vovanas ir Lexus, rašo „Euronews“.

Jie yra sulaukę kaltinimų, jog yra Rusijos vyriausybės samdomi aktoriai, nors patys tai neigia.

G. Meloni Afrikos diplomatais apsimetusiems rusams pareiškė, kad Europos lyderiai yra pavargę nuo karo Ukrainoje ir nori tarpininkauti susitarimui su Kremliumi, kad jis būtų nutrauktas.

13 minučių trukmės pokalbis buvo įrašytas dar rugsėjo mėnesį, ir rusų duetas, kurių tikrieji vardai ir pavardės yra Vladimiras Kuznecovas bei Aleksejus Stoliarovas, trečiadienį paviešino jį per vaizdo įrašų dalijimosi platformą „Rumble“.

G. Meloni biuras savo pranešime spaudai nurodė apgailestaujantis, kad ministrę pirmininkę apgavo apsimetėlis, prisistatęs Afrikos Sąjungos komisijos vadovu.

Pranešime spaudai nurodoma, kad minimas skambutis įvyko artėjant susitikimams su Afrikos lyderiais Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje.


Karo nuovargis


„Visose pusėse jaučiamas didelis nuovargis, – apie Rusijos karą Ukrainoje sakė G. Meloni. – Artėja momentas, kai visi supras, kad reikia kažkokios išeities.“

„Ukrainos kontrpuolimas nevyksta taip, kaip tikėtasi (...) Jis nepakeitė konflikto likimo, ir visi supranta, kad [šis konfliktas] gali tęstis daug metų, jei nerasime sprendimo. Ukrainiečiai daro tai, ką turi daryti, o mes stengiamės jiems padėti.“

Problema yra „rasti abiem pusėms priimtiną išeitį, kuri nepažeistų tarptautinės teisės“.

„Turiu keletą idėjų, kaip suvaldyti šią situaciją, bet laukiu tinkamo momento, kad galėčiau jas pristatyti“, – pridūrė G. Meloni.

Apsimetėlių skambutis viešumon iškilo tuo metu, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paprašė Vakarų nesiliauti rėmus Ukrainą. Neseniai duotame interviu žurnalui „Time“ jis sakė, kad baisiausia yra tai, jog dalis pasaulio priprato prie karo Ukrainoje.

Italijos ministrė pirmininkė su apsimetėliais taip pat kalbėjo apie tai, jog Italija pasigenda paramos sprendžiant migracijos problemą: „Jie visi sutinka, kad Italija viena turi spręsti šią problemą. Tai labai kvailas mąstymo būdas.“

G. Meloni kalbėjo apie savo simpatijas Jungtinei Karalystei, bandančiai pažaboti nelegalius migrantus. Ji pareiškė, kad „integruoti juos į Europos visuomenę yra neįmanoma“.

„Kai kurie iš jų atsiduria nusikalstamų organizacijų rankose (...) Europos Komisija sako tai suprantanti, bet kai paprašai jos investuoti pinigų ir padėti tokioms šalims, būna dar sudėtingiau.“

Lexus, arba Aleksejus Stoliarovas, agentūrai „Reuters“ pažymėjo, kad G. Meloni bent jau buvo tas žmogus, kuris pasidalijo savo tikrąja nuomone.

„Deja, priešingai nei ji, daugelis Europos politikų elgiasi tarsi užprogramuoti robotai ir reiškia nuomonę, kurios laikomasi jų pačių rate“, – sakė jis „Reuters“. Su G. Meloni kalbėjosi jis, o Vovanas pokalbio tik klausėsi, paaiškino Lexus.

Italijos opozicinės partijos sukritikavo G. Meloni patekus į „Rusijos spąstus“.

Buvęs Italijos ministras pirmininkas Giuseppe Conte socialiniame tinkle X (buvusiame „Twitter“) užsipuolė G. Meloni, pavadindamas ją „kvaile“, „atskleidusia tiesas, kurių niekada nesakė italams“.

Dar vienas buvęs ministras pirmininkas, dabar opozicinės partijos „Italia Viva“ senatorius Matteo Renzi teigė, kad šis įrašas yra „apmaudi klaida Italijai ir pačiai Giorgiai Meloni“.

„Ant kortos pastatytas Italijos patikimumas“, – pridūrė jis.

Tačiau G. Meloni partija „Italijos broliai“ išreiškė jai paramą. Partijos lyderio pavaduotojas Andrea Delmastro socialiniame tinkle X parašė, kad jis pirmenybę teikia „melagingam skambučiui, o ne realiam lyderiui!“.

Vovanas ir Lexus anksčiau bandė apkvailinti ir kitus Europos lyderius, įskaitant buvusią Vokietijos kanclerę Angelą Merkel ir buvusį Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką Borisą Johnsoną, taip pat tokias garsenybes kaip seras Eltonas Johnas ir Sasekso kunigaikštis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)