Rytą užfiksuota, kad per kelias valandas į šalį atvyko dar 118 žmonių, jie pasiekė Aleksandrupolį žemyninėje šalies dalyje ir Samo bei Farmakoniso salas.

Remiantis Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro biuro (UNHCR) duomenimis, nuo metų pradžios iki spalio 20 dienos Egėjo jūrą kirto ir į Graikiją atvyko 42 010 žmonių.

Šiemet jūrą kirtusių ir Graikiją pasiekusių migrantų skaičius buvo didžiausias nuo ES ir Turkijos 2016 metų kovą pasirašyto susitarimo, kuriuo siekta migrantams užverti Balkanų kelią į Europą.

Pagal Briuselio ir Ankaros susitarimą, tie, kurie atvyksta jau įsigaliojus susitarimui, laikomi Lesbo, Chijo, Samo, Koso ir Lero salose tol, kol jiems suteikiamas prieglobstis arba nurodoma grįžti į Turkiją.

Tačiau šalį pasiekia daug daugiau migrantų, nei spėjama spręsti bylų, šiuo metu salose gyvena smarkiai per daug pabėgėlių – per pastaruosius šešis mėnesius gyventojų skaičius jose išaugo daugiau nei dvigubai.

Graikijos vyriausybė, siekdama spręsti situaciją, jau pradėjo migrantų perkėlimą į žemyninę šalies dalį. Premjeras Kyriakos Mitsotakis anksčiau sakė, kad reikės perkelti 10 000 žmonių, dabar spėjama, kad bus perkelta maždaug 20 000.