Kaip praneša „Ukrinform“, tai penktadienį per nacionalinį televizijos maratoną pareiškė Pietų operatyvinės karinės vadovybės jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk .

„Jūroje budi mažasis raketinis laivas, kuris surengė ataką ir panaudojo tris raketas, dabar jis turi penkias“, – informavo ji.

Pasak N. Humeniuk, labai tikėtina, kad prie šio raketnešio gali prisijungti ir kiti laivai. Jie papildė savo atsargas bazavimosi punktuose ir po 2–3 valandų gali pradėti kovinį budėjimą.

Kartu ji pažymėjo, jog šiuo metu Rusijos laivai nėra aktyvūs, nes „suvokia, kad jūra yra smarkiai užminuota“.

Anot pareigūnės, dabar pagrindinis Rusijos laivybos tikslas – pagrobti iš Azovo jūros uostų tai, ką galima išgabenti, įskaitant grūdus.

„Jei bus aptikti kariniai taikiniai, plaukiantys į Rusijos uostus, tada, kaip sakoma, žinosime, ką daryti, turime atitinkamus potvarkius ir reaguosime, atsižvelgdami į priimtą sprendimą“, – pabrėžė N. Humeniuk.

Kaip jau buvo pranešta, nuo 2023 metų liepos 21 d. Ukrainos gynybos ministerija visus laivus, plaukiančius Juodosios jūros akvatorija į Rusijos Federacijos jūrų uostus ir Ukrainos jūrų uostus, esančius Rusijos laikinai okupuotoje Ukrainos teritorijoje, laikys kariniais taikiniais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją