Honkongo oro uostas yra vienas judriausių pasaulyje, tačiau beveik visi skrydžiai buvo sustabdyti dėl koronaviruso protrūkio pasaulyje.

„Tranzito paslaugos oro uoste, kurios buvo sustabdytos nuo kovo 25 d., bus iš dalies atnaujintos birželio 1 d.“, – žurnalistams tvirtino C. Lam.

Teigiama, kad daugiau detalių apie tranzitinių skrydžių apribojimų švelninimą bus atskleista vėliau antradienį vyksiančioje spaudos konferencijoje.

Honkongas buvo viena pirmųjų teritorijų po Kinijos, kur nustatyta COVID-19 atvejų. Tačiau miestui su protrūkiu pavyko susitvarkyti itin gerai, o iš 7,5 mln. Honkongo gyventojų vos kiek daugiau nei 1 000 užsikrėtė COVID-19. Liga mieste pasiglemžė keturių žmonių gyvybes.

Honkonge jau 11 dienų iš eilės nefiksuojama vietinių COVID-19 atvejų.

Į Honkongo tarptautinį oro uostą atvykstantys keliautojai yra nedelsiant patikrinami dėl COVID-19. Jei tyrimo atsakymas yra teigiamas, jie yra izoliuojami.

Nuo kovo daugelis įmonių buvo sustabdžiusios savo veiklą, tačiau dabar joms palaipsniui leidžiama atsidaryti.

Karaokės barai, naktiniai klubai, saunos ir pobūvių salės savo duris atvers šį penktadienį, teigė C. Lam.

Honkongo oro uostas yra didžiausias pasaulyje pagal aptarnaujamų krovinių kiekį ir ketvirtas didžiausias pagal keleivių skaičių. 2019 m. oro uostas aptarnavo 4,8 mln. tonų krovinių ir 71 mln. keleivių.

Tiesa, keleivių skaičius pernai sumažėjo dėl kelis mėnesius trukusių antivyriausybinių protestų.