Apie tai skelbia CNN.

„Iš pradžių pamanėme, kad tai tebuvo Helovino pokštas, esą turėjo būti juokinga. Kai nusprendėme išeiti iš kajutės pasižvalgyti, visame laive dingo elektra“, – teigia 37 metų kruizo keleivis Wally Yoostas. Netrukus juokai išgaravo, ir laive prasidėjo panika.

„Žmonės verkė... Visi paniškai ieškojo gelbėjimosi liemenių“, – pasakoja 44 metų kruizo keleivis Armando Fana.

47 metų Cindy Parette žurnalistams sakė planavusi dalyvauti baisiausio kostiumo konkurse, tačiau vietoje puotos teko kelias valandas laukti, kol saugiai bus iškeldinta iš laivo.

„Buvo siaubingai karšta. Žmonės panikavo, nebuvo maisto“, – patirtą siaubą prisimena moteris.

Bendrovės „Celebration Cruise Line“ pranešime teigiama, kad keleiviams buvo nurodyta apsivilkti gelbėjimosi liemenes, o laivas buvo priverstas grįžti į uostą, nes penktadienio vakarą išplaukdamas iš Didžiosios Bahamos salos po vandeniu kliudė mįslingą objektą.

„Pavojus keleiviams nebuvo kilęs, incidento metu tvarka rūpinosi laivo personalas“, – teigiama bendrovės pareiškime. Tačiau dauguma keleivių buvo kitos nuomonės.

„Vienas laivo įgulos narys sakė viena, o kitas – visai ką kita. Jie patys tikrai nežinojo, ką reikia daryti“, – teigia C. Parette. Pirmą kartą sirenos nuskambėjo tik po kelių valandų, pažymi A. Fana. Geležinio žmogaus kostiumu vilkėjęs jo dešimtmetis sūnus labai persigando ir pradėjo verkti. Niekas nežinojo, kas vyksta iš tikrųjų, kodėl ėmė sklandyti baisiausi gandai.

Galiausiai keleiviai atsidūrė sausumoje, jie buvo apgyvendinti kurorte.
Bendrovė priėmė sprendimą atšaukti šeštadienį ir pirmadienį planuotus kruizus, esą pirmiausia norima įvertinti laivui padarytą žalą. Teigiama, kad nemažai košmaru pasibaigusio kruizo keleivių reikalaus kompensacijos.