„Vagner“ dalinių judėjimas per Voronežo sritį eina į pabaigą“, – teigė srities gubernatorius Aleksandras Gusevas.

„Procesas vyksta normaliai, be incidentų“, – pridūrė A. Gusevas.

Pasak gubernatoriaus, per šeštadienį vykdytą operaciją prieš „Vagner“ sukilimą įvesti kelionių apribojimai bus panaikinti, kai „situacija bus galutinai išspręsta“.

Mažai žinoma apie tai, kas šeštadienį įvyko Voronežo srityje. Rusijos teigimu, srityje buvo dislokuota kariuomenė, kuri vadovavo „kovinėms“ operacijoms.

Vykstant sukilimui Voronežo mieste esančioje naftos saugykloje kilo didžiulis gaisras, kurio priežastys nebuvo paaiškintos.

A. Gusevas taip pat pranešė, kad valdžios institucijos informuos gyventojus apie žalos atlyginimą ir padėkojo jiems už „ištvermę, tvirtybę ir protingumą“.

Gubernatorius šeštadienį paragino Voronežo gyventojus likti namuose ir išreiškė paramą šalies prezidentui Vladimirui Putinui.

Kitos pietinės Rusijos sritys ir vietovėse, esančios pakeliui į Maskvą, pradėjo atšaukti per dramatišką sukilimą įvestus apribojimus.

Rostovo prie Dono miesto valdžia sekmadienį pranešė, kad mieste, kuriame „Vagner“ užėmė kariuomenės štabą, traukinių ir autobusų stotys jau dirba įprastu režimu, o apribojimai keliuose buvo panaikinti.

Maskvoje „antiteroristinės operacijos režimas“ sekmadienį tebegalioja.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją