Europolas pažymėjo, kad vagys padarė daugiau nei 10 mln. eurų žalą ir palygino nusikaltėlių metodus su filmais „Greiti ir įsiutę“.

Pasak agentūros, vagys, kilę iš Rumunijos, bet veikę visoje Europoje, automobiliais išvažiuodavo priešais sunkvežimius, priversdami vairuotojus sulėtinti greitį, o dar dvi mašinos tuo metu blokuodavo kelią kitoms transporto priemonėms.

Tuo pat metu vagys ketvirtame automobilyje priartėdavo prie puolamo sunkvežimio iš paskos, išlįsdavo pro stoglangį ant automobilio stogo, iš kur jie sulaužydavo sunkvežimio durų spynas ir pasiimdavo brangius krovinius.

Paskui prekės būdavo perkeliamos į mašiną arba sumetamos į pakelę, kad vėliau būtų galima jas pasiimti.

Europolas nurodė, kad sunkvežimio vairuotojai ir kiti eismo dalyviai „dažnai nė neįtardavo, kas vyksta“, ir kad tokios vagystės reikalavo „aukšto pasiruošimo lygio“.

Prieš antradienį Rumunijoje įvykdytą operaciją buvo sulaikytas dar 31 įtariamas jų bendrininkas Prancūzijoje, Ispanijoje, Nyderlanduose ir Švedijoje. Europolas pažymėjo, kad nusikalstamą grupuotę sudarė daugiau nei 100 žmonių ir kad buvo išduoti arešto orderiai vis dar laisvėje esantiems įtariamiesiems suimti.

Bendras tyrimas, kurio kodinis pavadinimas yra „Arrow“, pradėtas 2016 metų gruodį ir buvo atliekamas penkiose šalyse.