Pasak pareigūnų, lietuvių sraigtasparnio iš Europos išorės sienų valdymų agentūros FRONTEX įgula anksti sekmadienį jūroje prie pietrytinių Lesbos krantų pastebėjo žmones.

Du pakrančių apsaugos laivai išplaukė į tą rajoną ir išgelbėjo 20 žmonių. Išgelbėtieji sakė, kad valtyje iš viso buvo 46 žmonės.

„Jie (migrantai) gelbėtojams pasakė, kad iš viso toje pripučiamoje valtyje buvo 46 žmonės“, – sakė pakrančių apsaugos tarnybos atstovė.

Informacijos apie tų migrantų pilietybę kol kas nėra.

Prie Turkijos krantų susidūrus migrantų valčiai ir keltui žuvo 13 žmonių

Mažiausiai 13 migrantų žuvo, kai sekmadienį prie Turkijos krantų jų pripučiama valtis, kuria jie plaukė į Graikiją, susidūrė su keltu, pranešė turkų žiniasklaida.

Tarp žuvusiųjų yra keturi vaikai. Valtimi iš Turkijos šiaurės vakaruose esančio Čanakalės uosto į Graikijos Lesbo salą plaukė 46 migrantai, pranešė naujienų agentūra „Dogan“.

20 žmonių buvo išgelbėti, o 13 dar laikomi dingusiais, priduriama pranešime.

Prie Libijos krantų išgelbėti apie 4 700 migrantų

Apie 4 700 Europą bandančių pasiekti migrantų buvo išgelbėti prie Libijos krantų šeštadienį. Vienoje valčių rasta negyva moteris, pranešė Italijos pakrančių apsaugos tarnyba, skelbia "Reuters".

Italijos pakrančių apsaugos tarnyba pranešė surengusi 20 operacijų, per kurias buvo išgelbėti 4 343 migrantai, keliavę baržose ir guminėse valtyse. Viename iš pripučiamų laivų buvo rastas moters lavonas - jos mirties priežastis nenurodoma.

Dar 335 žmonės iš jūros ištraukti per Graikijos koordinuotą gelbėjimo operaciją. Jie nusiųsti į vieną Italijos uostų.

Žmonių gelbėjime dalyvavo Italijos pakrantės apsaugos tarnyba ir karinis jūrų laivynas, organizacija "Gydytojai be sienų", Maltoje įsikūrusi pagalbos stotis migrantams, vienas prekinis laivas, kroatų laivas, plaukiojantis su Europos Sąjungos (ES) "Tritono" paieškos ir gelbėjimo operacijos vėliava, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos karo laivai, dalyvaujantys ES NAVFOR misijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)