„Nuo šiandien objektui dvi savaites bus taikoma sanitarinė izoliacija“, – sakoma Migracijos ministerijos pareiškime.

Vienoje Atėnų ligoninėje šią savaitę pagimdžiusiai moteriai, kuri, kaip pranešama, yra iš Afrikos, atlikus testą buvo diagnozuota naujojo koronaviruso sukeliama liga.

Ministerija nurodė, kad vėliau testai buvo atlikti 63 žmonėms iš Riconos stovyklos, esančios 80 km į šiaurę nuo Atėnų. 20 žmonių testų rezultatai buvo teigiami, bet simptomai šiems žmonėms nepasireiškia.

Jokiems darbuotojams virusas nenustatytas, sakoma pranešime.

Minėtos gimdyvės atvejis yra pirmasis tarp prieglobsčio prašytojų, gyvenančių Graikijos stovyklose. Ankstesniais metais valstybė įvykdė kelias vakcinavimo kampanijas, bet dėl dabartinio koronaviruso tikrinimų nebuvo.

Patekimas į stovyklą suvaržytas, jos gyventojams bus gabenamas maistas, sakė ministerija. Į tą rajoną taip pat bus nusiųsta papildomų medikų, bus tikrinami visi gyventojai.

Iki trečiadienio 16 val. Grinvičo (19 val. Lietuvos) laiku 11 mln. gyventojų turinčioje Graikijoje užregistruota 50 mirties nuo koronaviruso ir 1 415 užsikrėtimo atvejų.

Perpildytose stovyklose Graikijos žemyninėje dalyje ir salose, kur nehigieniškomis sąlygomis gyvena dešimtys tūkstančių prieglobsčio prašytojų, paskelbtos taisyklės, kuriomis siekiama laikyti migrantus kuo toliau nuo vietos gyventojų.

Migracijos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad dar vienai prieglobsčio prašytojai, gyvenančiai bute šiauriniame Kilkio mieste ir pagimdžiusiai vietos klinikoje, testais nustatyta COVID-19.