Kivirčas tarp dviejų šalių kilo po to, kai sunitų valdoma Saudo Arabija įvykdė mirties bausmę šiitų dvasininkui Nimrui al Nimrui. Savo ruožtu, protestuotojai Teherane sureagavo į Rijado veiksmus ir užpuolė Saudo Arabijos ambasadą.

Trečiadienį Džibutis pasekė Bahreino ir Sudano pavyzdžiu, nutraukdamas santykius su Iranu. Jordanija iškvietė Irano ambasadorių, protestuodama prieš ambasados užpuolimą Teherane.

Anksčiau Kuveitas atšaukė savo ambasadorių iš Irano, o Jungtiniai Arabų Emyratai pažemino santykius su Iranu iki reikalų patikėtinių lygio ir sumažino akredituotų Irano diplomatų skaičių.

Irano diplomatai jau išvyko iš Saudo Arabijos, reaguodami į Rijado sprendimą nutraukti ryšius dėl atakos prieš ambasadą.

Kataro užsienio reikalų ministerija ambasados užpuolimą pavadino "tarptautinės chartijos ir normų, užtikrinančių diplomatinių misijų ir jų narių saugumą ir apsaugą, pažeidimu".

Trečiadienį Irakas pasisiūlė būti tarpininku sprendžiant Saudo Arabijos ir Irano nesutarimus. Pasak užsienio reikalų ministro Ibrahimo Jaafari, jei įtampai ir toliau bus leista augti, dėl to nukentės visas regionas. Ministras apsilankė Teherane, kur susitiko su Irano užsienio reikalų ministru Mohammadu Javadu Zarifu.

Saudo Arabija ir Iranas yra pagrindinės sunitų ir šiitų jėgos regione, remiančios skirtingas puses Sirijos ir Jemeno konfliktuose.

Jungtinės Tautos (JT) paragino abi puses mažinti įtampą.

Nesutarimai kilo, kai Saudo Arabija įvykdė egzekucijas keturiems šiitams, įskaitant šiitų dvasininką N. al Nimrą, ir 43 sunitų "Al Qaeda" kovotojams. Jiems visiems buvo pareikšti su terorizmu susiję kaltinimai.